Semnificatia numelui Beatrice / Beatrix

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Beatrice / Beatrix

Cautarea dumneavoastra: "Beatrice / Beatrix"Semnificatia prenumelui Beatrice / Beatrix

1. Beatrice / Beatrix

Se pare ca "Beatrice" provine de la "Beatrix", care la randu-i provine de la numele "Viatrix", o forma feminina a numelui latin "Viator" care insemna "calator, pasager, drumet". A fost foarte comun printre primii crestini, iar ortografia a fost alterata prin asocierea cu latinescul "beatus" (binecuvantat). In Anglia, numele a devenit mai rar folosit dupa Evul Mediu, dar a fost reinviat in secolul al XIX-lea, mai comun scris ca "Beatrice".

Numele de "Beatrice / Beatrix" ii ofera purtatoarei o natura prietenoasa si placuta. Persoana care poarta aceste nume poate excela in arta, in expresivitate muzicala si dramatica. Isi doreste cele mai bune lucruri in viata, dar niciodata nu va reusi sa gaseasca rezolvare si vitalitate necesare pentru a-si realiza dorintele. Din pacate, va avea de suferit din cauza ca ajuta cei din jur si nu are parte de recunoastere in schimb. Are idealuri si obiective foarte mari, dar trebuie sa fie mai practica, mai sistematica si mai concentrata pentru a putea materializa acele teluri.

"Beatrice / Beatrix" in diferite limbi ale lumii: "Bea", "Bee", "Trix", "Trixie" (engleza),"Betrys" (galeza), "Beitris" (scotiana), "Béatrice" (franceza), "Bice" (italiana), "Beatriz", "Bia" (portugheza), "Beatriz" (spaniola), "Beatriu" (catalana), "Beatrise" (letona), "Beatrycze" (poloneza).

Personalitati cu numele de "Beatrice / Beatrix":

  • Beatrice Alda, actrita americana
  • Beatrice Politi, jurnalista TV canadiana
  • Beatrice Utondu, atleta nigeriana
  • Beatrice Webb, scriitoare din Anglia
  • Beatrice Caslaru, inotatoare din Romania
  • Beatrice Rancea, regizor de teatru si coregraf din Romania


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate


loading...