Semnificatia numelui Calin / Calina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Calin / Calina

Cautarea dumneavoastra: "Calin / Calina"Semnificatia prenumelui Calin / Calina

1. Calin / Calina

Daca trebuie sa ne referim la numele cu o traditie indelungata din onomastica noastra, atunci cu siguranta, in primele randuri, vor fi incadrate la forma de masculin a prenumelui "Calin", precum si cea de feminin , "Calina", nume care inca mai sunt folosite chiar si in contemporaneitate, acum, cand onomastica noastra manifesta o tendinta tot mai puternica de a imprumuta nume din tarile occidentale.

Cea mai plauzibila teorie a provenientei formei masculine "Calin" este cea care demonstreaza existenta numelui slav "Kalin". Totusi, "Calin" este considerat un nume romanesc cu semnificatia de "puternic, frumos". Popularitatea sa a crescut si datorita poemului eminescian "Calin (File din poveste)".

Forma feminina "Calina" este, cu siguranta, un derivat al numelui masculin, dar exista si in limba engleza, mai exact in dialectul irlandez, o forma a prenumelui feminin. Se pare ca britanicii folosesc formele exclusiv feminine de "Kaylyn" sau "Cailin".

Persoanele care poarta numele de "Calin" sau "Calina" au o tendinta spre creativitate, spre expresivitate. Sunt atrase de arta si de frumusete. Au o dorinta arzatoare de a-si folosi abilitatile de lider, isi doresc sa se implice in cat mai multe activitati, dar uneori sunt nechibzuiti in privinta banilor si a energiei depuse.

Prenumele masculin "Calin", fiind de origine exclusiv romaneasca, nu exista variante in alte limbi ale lumii. Forma feminina "Calina", desi nu are vreo legatura cu etimologia britanica, are forme in limba engleza precum "Kalyn", "Kaylynn", "Cailyn" sau "Kailyn".

Personalitati cu numele de "Calin":

  • Calin Alupi, pictor roman
  • Calin Dan, artist, teoretician si custode roman
  • Calin Moldovan, fotbalist roman
  • Calin Popescu-Tariceanu, politician roman, fost Prim-Ministru al Romaniei

Personalitati cu numele de "Calina":

  • Angela Calina, personalitate TV filipineza
  • Kaylin Richardson, fosta skioare americana, a participat la JO de Iarna din 2006 si 2010, s-a retras pe 26 martie 2010
  • Kaylin Anders, scriitoare si designer vestimentar
  • Kaylyn McKenzie Kyle, jucatoare de fotbal din Canada


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate