Semnificatia numelui Carol / Carolina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Carol / Carolina

Cautarea dumneavoastra: "Carol / Carolina"Semnificatia prenumelui Carol / Carolina

1. Carol / Carolina

Prenumele sunt de origine germanica si are semnificatia de "om, barbat". "Carol" si "Carolina" provin de la "Karl", foarte raspandit la popoarele din Centrul si Vestul Europei. "Kar" a fost folosit si pentru a-i denumi pe cei care deveneau maestri la curtea regilor franci. In vocabularul englez, "Carol" provine de la numele "Carolus" si inseamna "cantec" sau "imn".

Persoanele care poarta numele de "Carol" sau "Carolina" sunt emotive si se zbat foarte mult pentru a se face remarcate, admirate, iubite. Au o distinctie naturala si nu prea refuza ceea ce li se cere. Sunt istete si sociabile, corecte si cu un rationament de admirat.

"Carol" in alte limbi ale lumii: "Carlos", "Carlito" (spaniola, catalana, portugheza), "Carlo" (italiana), "Karl", "Carl" (daneza, norvegiana, suedeza, germana), "Kaarle", "Kaarlo", "Karl", "Kalle" (finlandeza), "Charles", "Charley", "Chuck" (engleza), "Karol", "Karel" (slovaca, slovena, poloneza), "Kale" (hawaiana), "Karolis" (lituaniana), "Charles", "Charlot" (franceza), "Karcsi", "Károly" (maghiara), "Siarl" (galeza), "Séarlas" (irlandeza).

"Carolina" in diferite limbi ale lumii: "Charlize" (afrikani), "Carla" (catalana), "Karla", Karoline", "Carola", "Caroline", "Ina", "Line" (daneza, norvegiana, suedeza, germana), "Karoliina", "Liina" (finlandeza), "Karolina" (macedoniana, lituaniana, maghiara, slovena, slovaca), "Carole", "Caroline", "Charlot", "Line" (franceza).

Personalitati cu numele de "Carolina":

  • Carolina Östberg, cantareata de opera din Suedia
  • Carolina Klüft, atleta suedeza

Personalitati cu numele de "Carol":

  • Carol I si II ai Romaniei, regi ai tarii noastre intre 1881-1914, respectiv 1930-1940
  • Carol Davila, medic roman, initiatorul sistemului medical din Romania


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate


loading...