Semnificatia numelui Catrina / Caterina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Catrina / Caterina

Cautarea dumneavoastra: "Catrina / Caterina"Semnificatia prenumelui Catrina / Caterina

1. Catrina / Caterina

"Catrina" este o forma a numelui "Caterina", acesta provenind de la grecescul "Αικατερινη" (Aikaterine). Etimologia numelui este inca dezbatuta: ar putea deriva de la numele grecesc "Εκατερινη" (Hekaterine) care inseamna "fiecare din cele doua", ar putea fi un derivat de la numele zeitei Hecate, ar putea fi legat de cuvantul "αικια" (tortura) sau ar putea proveni de la un nume coptic ce inseamna "consacrarea mea numelui tau". La inceputurile Erei Crestine numele a fost asociat cu grecescul "καθαρος" (pur), iar scriera latina a schimbat "Katerina" in "Katharina" pentru a reflecta acest lucru.

Persoanele care poarta numele de "Catrina" sau "Caterina" sunt abile, inteligente, dar au o natura mai sensibila. Au o abilitatea creativa, o inclinatie inspre arte, muzica, pictura sau moda si apreciaza imprejurimile rafinate. Sunt sociabile, afectuoase, amabile si chibzuite. Raspund usor la dragoste din partea altora, fiind romantice si visatoare, astfel ca pot intra cu usurinta in aventuri.

"Catrina" / "Caterina" in diferite limbi ale lumii: "Katsiaryna" (bielorusa), "Katerina" (bulgara, greaca, macedoniana, rusa), "Katarina" (croata, daneza, germana, maghiara, norvegiana, sarba, slovena, suedeza), "Kateřina" (ceha), "Katarína" (slovaca), "Katrina" (olandeza, engleza, germana, suedeza), "Katrin" (estoniana, germana, suedeza), "Catrin" (germana, galeza), "Catrine" (suedeza), "Katharina" (daneza, germana, norvegiana, suedeza), "Katharine" (engleza, germana).

Personalitati cu numele de "Catrina" / "Caterina":

  • Katrina Begin, actrita americana
  • Katrina Elayne Steward, coregrafa si dansatoare americana
  • Catarina Ruivo, regizor din Portugalia
  • Catarina Lindqvist, jucatoare profesionista de tenis din Suedia
  • Caterina Caselli, cantareata, actrita si producatoare din Italia
  • Caterina Cavalieri, soprana austriaca


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate


loading...