Semnificatia numelui Ciprian

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Ciprian

Cautarea dumneavoastra: "Ciprian"Semnificatia prenumelui Ciprian

1. Ciprian

Este o forma in limba romana a numelui "Cyprianus", folosit ca nume de familie in Roma Antica. Se poate recunoaste cu usurinta faptul ca numele este un derivat de la numele insulei Cipru cu sufixul "-an", iar semnificatia acestuia este "din Cipru". Se pare ca printre cei mai cunoscuti purtatori ai numelui a fost Sfantul Cyprian, un fost episcop al Cartaginei, devenit martir pe vremea Imparatului Valerian in secolul al III-lea.

Purtatorii numelui de "Ciprian" sunt plini de resurse, dinamici si rapizi in gandire. Poseda o energie dovedita in orice imprejurare si le place sa isi asume riscuri, neluand in seama durerea. Sunt adesea intr-o graba continua, rabdarea nefiind un punct forte, dar isi fac mereu planuri pe care abia asteapta sa le puna in aplicare. Putem spune ca sunt subtili si rapizi, avand tendinta de a crede ca pot realiza orice, dar sunt intr-o competitie continua, fiind stimulati de provocari.

"Ciprian" in alte limbi: numele este adesea intalnit la popoarele latine, in celelate tari nefiind prea popular. In italiana, portugheza si spaniola exista varianta "Cipriano", dar spaniolii mai folosesc si forma "Cebrián", iar in galiciana se foloseste forma de "Cibrán".

Personalitati cu numele de "Ciprian":

  • Cyprian, episcop din Cartagina martirizat si canonizat
  • Ciprian Porumbescu, compozitor roman, cel care a compus Imnul National al Romaniei - "Desteapta-te, Romane!"
  • George Ciprian (nascut Gheorghe Pana Constantin), actor si dramaturg roman
  • Ciprian Marica, fotbalist roman
  • Ciprian Tatarusanu, fotbalist (portar) roman


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate