Semnificatia numelui Corina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Corina

Cautarea dumneavoastra: "Corina"Semnificatia prenumelui Corina

1. Corina

Desi este foarte popular la noi in tara, numele isi are originea in Grecia. Latinizat din numele grecesc "Korinna", acesta fiind derivat din cuvantul "kore" si inseamna "fecioara, domnisoara". In limba latina numele are semnificatia de "sageata". Se presupune ca ar exista si o varianta in celtica veche, numele provenind elementul "kar" si inseamna "prieten". In era moderna numele "Corina" a fost folosit incepand cu secolul al XVII-lea, atunci cand Robert Herrick l-a utilizat in poemul sau "Corinna's going a-Maying".

Persoanele care poarta numele de "Corina" au o abilitate foarte buna in afaceri si un deosebit respect pentru standardele corespunzatoare de conduita si comportament. Stiu sa aprecieze muzica, literatura, arta si filozofie, chiar ar putea fi foarte creative in aceste domenii. Sunt persoane foarte ordonate si constiincioase, avand o dorinta de a face lucrurile asa cum trebuie. Desi au o minte sclipitoare si creativa, exista totusi unele lucruri pe care nu le inteleg in totalitate.

"Corina" in diferite limbi ale lumii: "Corinne", "Corinna", "Corrina", "Corrie", "Corie", "Coreene", "Coreen" (engleza), "Corinna" (germana), "Korina", "Korinna" (greaca), "Corinne" (franceza).

Personalitati cu numele de "Corina":

  • Corina Monica Ciorba (nume de scena "Corina"), cantareata romanca
  • Corina Chiriac, cantareata si prezentatoare TV din Romania
  • Corina Belcea, violonista romanca
  • Corinna Tsopei, model si actrita din Grecia
  • Corinne Calvet, actrita franceza
  • Corinne Griffith, actrita americana
  • Corri English, actrita americana


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate