Semnificatia numelui Lidia

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Lidia

Cautarea dumneavoastra: "Lidia"Semnificatia prenumelui Lidia

1. Lidia

Lidia – Din ce in ce mai popular in onomastica noastra contemporana, prenumele de fata Lidia provine de la numele de origine greceasca Lydia, aceasta forma din urma fiind utilizata pentru a arata provenienta locala a purtatoarei. Cu toate acestea, desi purtatoarea aparea in izvoarele grecesti drept sclava, unii cercetatori lingvisti sunt de parere ca, de fapt, semnificatia numelui Lidia nu avea absolut nicio legatura cu statutul social. In orice caz, semnificatia numelui de persoana in discutie este „din Lydia”, aceasta fiind o regiune de pe coasta de vest a Asiei Minor.

In Noul Testament, Lidia a fost numele unei femei convertite la crestinism de catre Sf. Pavel. In era moderna, numele a intrat in folosinta inca din timpul Reformarii Protestante.

Persoanele care poarta numele de "Lidia" sunt de o natura ganditoare, serioasa, dar eficienta si axata pe afaceri. Isi doresc sa ia singure deciziile si sa nu fie influentate de nimeni. Dorinta de independenta si libertate le demonstreaza ambitia si siguranta pe ele insasi. Sunt foarte hotarate in decizii si isi asuma responsabilitatile. In relatiile cu cei din jur pot fi foarte serioase si nu vad umorul pe care il vad ceilalti, dar modul de gandire si persepectiva pozitive ii pot face pe cei din jur sa se simta bine.

"Lidia" in diferite limbi ale lumii: in engleza exista variantele "Lydia", "Lyda", "Liddy". In Finlanda se folosesc formele "Lyydia" si "Lyyti". Croatii, sarbii, macedonenii si slovenii au varianta "Lidija". Francezii folosesc forma de "Lydie", iar protughezii folosesc varianta "Lídia". Asemenea romanilor, italienii, spaniolii si polonezii au forma de "Lidia", iar cei din urma mai folosesc si varianta "Lidka". In Bulgaria si Rusia exista varianta de "Lidiya", dar rusii mai folosesc si forma "Lidochka".

Personalitati cu numele de "Lidia":

  • Lydia, cantareata din Spania, participanta la Eurovision 1999
  • Lydia Canaan, de origine libaneza cu cetatenie elvetiana, cantareata, compozitoare, poeta, activista, delegata a ONU, si pionier in muzica, adesea prezentata ca primul star rock al Orientului Mijlociu
  • Lydia Cornell, actrita americana, blogger si gazda unui talk-show radio
  • Lydia Lazarov, campioana mondiala la yahting din Israel
  • Lidia Semenova, Mare Maestru la Sah, ucraineanca
  • Lidia Quaranta, actrita italiana
  • Lidia Talpa, canotoare romanca
  • Lidia Zamkow, actrita si regizor de teatru din Polonia


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate