Semnificatia numelui Adelina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Adelina

Cautarea dumneavoastra: "Adelina"Semnificatia prenumelui Adelina

1. Adelina

Numele isi are originile in limba germana veche si este derivat de la cuvantul "adal" care inseamna "nobil". Manastirea Pfazel din Franta, ridicata in secolul VII, a fost fondata de o printesa, ulterior canonizata si cunoscuta sub numele de Sfanta Adela, astfel s-ar putea considera ca numele poate proveni si din limba franceza. "Adelina" este diminutivul latin al numelui "Adela".

Purtatoarele numelui de "Adelina" au o veselie aparte, dar sunt lipsite de umor. Sunt pline de farmec si de feminitate, le place sa fie cochete si au o atractie spre arte. Au un obicei ascuns de a-i analiza pe cei din jurul lor, incearcand sa afle adevarul despre fiecare, dar de multe ori se pripesc cu concluziile.

"Adelina" in diferite limbi ale lumii: "Adelaide", "Adelia", "Delia", "Adalyn", "Adeline", "Adalynn", "Addie", "Addy", "Heidi" (engleza), "Adélaïde", "Adèle", "Adeline", "Aline", "Line" (franceza), "Adelheid", "Ada", "Aleida", "Elke", "Heidi", "Heida" (germana), "Adelaida", "Alida", "Aliz" (maghiara), "Adelaide" (italiana), "Adelajda" (poloneza).

Personalitati cu numele de "Adelina":

  • Adelina Abranches, actrita portugheza
  • Adelina Garcia, cantareata americana
  • Adelina de Lara, pianista britanica
  • Adelina Patti, soprana italiana
  • Adelina Stehle, soprana austriaca


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate