Semnificatia numelui Afrodita

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Afrodita

Cautarea dumneavoastra: "Afrodita"Semnificatia prenumelui Afrodita

1. Afrodita

Numele are un inteles necunoscut, posibil de orgine feniciana. Afrodita a fost zeita iubiri la greci, echivalenta zeitei romane Venus. A fost sotia lui Hefaistos si lui Eros, adesea fiind asociata cu porumbeii sau copacii de mirt. Grecii au legat numele zeitei de cuvantul "αφρος" (aphros) care inseamna "spuma", astfel si povestea ca Zeita Afrodita s-a nascut din spuma marii.

Purtatoarea numelui "Afrodita" are multe calitati printre care spontaneitate, creativitate si fericire. Apreciaza oamenii, isi face prieteni cu usurinta si cauta ce este mai buni in acestia. Ii face pe ceilalti fericiti prin fapte de generozitate, printr-un simt al umorului si a afectiunii naturale. Desi este foarte usor ranita prin cuvinte aspre sau critici, rareori o arata si nici nu se descurajeaza, fiind o persoana iertatoare care de obicei nu tine in ea resentimente si ostilitate. Numele detine calitati inspirationale, dar si practice. Purtatoarea poate cu usurinta sa exceleze pe plan artistic, in muzica, in oratorie sau in vanzari. Cu putina disciplina poate fi sistematica si ordonata, aceasta fiind o persoana care se pierde in gandire si obiceiuri, incepand multe activitati pe care nu le duce la bun sfarsit. Aceste responsabilitati sunt adesea facute la repezeala, in ultimul moment. Totusi, versatilitatea, agerimea si autoexpresivitatea o ajuta sa treaca prin multe situatii problematice. Din cauza ca nu ii place sa isi planuiasca activitatile dinainte, purtatoarea numelui de "Afrodita" apreciaza munca ce minimalizeaza detaliile de care trebuie sa se ocupe si care va permite sa lucrati cu oamenii. Versatilitatea si imaginatia ii ofera posibilitatea de a excela in design interior sau in moda, avand o naturalete pentru culori si proportii, dar si o imaginatie creativa.

Exista doar cateva variante ale numelui "Afrodita" in alte limbi, iar acestea sunt: "Afroditi" (greaca), "Aphordite" (engleza) si putem aminti si numele folosit in Grecia Antica, "Aphrodisia".

Personalitati cu numele de "Afrodita":

  • Afrodita Salihi, jucatoare de fotbal din Macedonia
  • Lady Afrodita, luptatoare profesionista de Lucha Libre din Mexic
  • Afrodita Androne, actrita din Romania


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate