Semnificatia numelui Agata

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Agata

Cautarea dumneavoastra: "Agata"Semnificatia prenumelui Agata

1. Agata

Forma latinizata a numelui grecesc "Αγαθη" (Agathe), derivat de la "αγαθος" (agathos), insemnand "bun". In limba rusa, numele "Ага́та" (Agata) a fost imprumutat de la popoarele est-europene este derivat din aceleasi radacini antice grecesti din care nume vechi precum "Agafya" sau "Agafa" provin.

Desi cea care poarta numele de "Agata" este o persoana expresiva, iubitoare de natura, nu detine anumite calitati necesare pentru o viata completa. Este o persoana fericita si care isi doreste sa-i vada si pe ceilalti fericiti. Isi doreste sa ii inspire si pe ceilalti cu ajutorul unui simt interesant al umorului. Ii plac surprizele si raspunde foarte repede la invitatiile ce promit un moment placut, in special cand este pasuita de o sarcina plictisitoare. Antipatia fata de monotonie si rutina adesea inseamna ca nu isi termina ceea ce a inceput. Nu este practica atunci cand vine vorba de bani, teoria sa fiind ca banii sunt facuti pentru a fi cheltuiti.

Diferite variante ale numelui "Agata" la alte popoare: "Jaga" (croata, sarba), "Agathe" (daneza, franceza, germana, norvegiana), "Ágota", "Ági" (maghiara), "Ågot" (norvegiana), "Águeda" (portugheza, spaniola), "Agafya" (rusa), "Agda" (suedeza).

Personalitati cu numele de "Agata":

  • Agatha Barbara, singura femeie presedinte din Malta
  • Agata Buzek, actrita poloneza
  • Agatha Cristie, scriitoare britanica
  • Agata Szymczewska, violonista poloneza
  • Maria Agata Szymanowska, compozitoare poloneza
  • Agata della Pieta, compozitoare, cantareata din Italia


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate