Semnificatia numelui Albert

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Albert

Cautarea dumneavoastra: "Albert"Semnificatia prenumelui Albert

1. Albert

Nume de provenienta germanica, de la "Adalbrecht", compus din elementele "adal" (nobil) si "beraht" (stralucitor, luminos). Numele a fost comun in randul regalitatii medievale germane. Normanzii l-au introdus in Anglia, unde a inlocuit vechiul inrudit englezesc "Æðelberht". Desi a devenit mai putin folosit in Anglia pana in secolul XVII, a fost readus la suprafata de catre Printul Albert, nascut in Germania, sotul Reginei Victoria.

Cel care poarta numele de "Albert" are o abordare practica, logica si analitica asupra vietii, fiind inarmat si cu multa rabdare. Se simte foarte bine sa lucreze la orice de natura tehnica sau mecanica, considerand ca ceea ce merita facut, merita facut bine. Atunci cand este interesant de un proiect, se concentreaza cu totul asupra acestuia si nu ii place sa fie intrerupt. Are dezvoltata o cale metodica de gandire si de vorbire. Are nevoie de timp sa invete ceva, dar odata ce stapaneste subiectul nu mai uita. Este foarte sistematic in tot ceea ce face si nu ii place dezordinea. Exista o anumita seriozitate in personalitatea sa ceea ce ar putea cauza anumite griji despre responsabilitati, in special atunci cand se confrunta cu schimbarea si incertitudinea.

Variante ale numelui "Albert" la alte popoare: "Aubert" (franceza), "Adalbert" (germana, poloneza), "Adelbert" (germana, olandeza), "Albrecht" (germana), "Albertus" (olandeza), "Bert" (engleza, germana, olandeza), "Al", "Bertie" (engleza), "Alpertti", "Altti", "Pertti" (finlandeza), "Abbe", "Abe" (friziana), "Alberte" (galiciana), "Adalberto", "Alberto" (italiana, spaniola, portugheza), "Albaer", "Baer", "Bèr" (limburgheza), "Albertas" (lituaniana).

Personalitati cu numele de "Albert":

  • Printul Albert, sotul Reginei Victoria a Regatului Unit
  • Albert al II-lea, Regele Belgienilor
  • Albert al II-lea, Printul de Monaco, actualul conducator al Principatului de Monaco
  • Albert Einstein, fizician german, dezvoltatorul teoriei generale a relativitatii
  • Albert Anae, jucator de rugby
  • Albert Finney, actor englez
  • Albert King, cantaret si chitarist american


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate