Semnificatia numelui Alfons

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Alfons

Cautarea dumneavoastra: "Alfons"Semnificatia prenumelui Alfons

1. Alfons

Este o forma de origine germanica-vizigota care probabil inseamna "nobil si pregatit", de la elementele "adal" (nobil) si "funs" (pregatit). O alta teorie sugereaza ca primul element este "hadu" sau "hild" (lupta) , de la numele "Hildefons", ceea ce ar insemna ca numele s-ar traduce "pregatit de lupta". Este posibil ca doua sau mai multe nume sa se fi contopit intr-o singura forma.

Cel care poarta numele de "Alfons" are o natura creativa, artistica, expresiva si extrovertita. Se bucura de compania oamenilor se zbate sa le ridice moralul prin bunatate, incurajare si inspiratie. Este sensibil la atitudinea si starea mentala a celorlalti ceea ce duce la evitarea neintelegerilor si a conflictelor. Legat de munca, va reusi sa gaseasca oportunitatile relative intereselor si aptitudinilor sale in industria serviciilor precum turism, educatie sau sanatate, acolo unde au de-a face cu oamenii si in schimb poate avea satisfactia de a-i ajuta pe ceilalti. Orice slujba sau proiect ce necesita atentia la detalii genereaza o anumita frustrare, preferand actiuni spontane si libertatea de expresivitate si creativitate.

Variante ale numelui "Alfons" in alte limbi: "Alphonso", "Alphonzo", "Lon", "Lonnie", "Lonny" (engleza), "Alphonse" (franceza), "Afonso" (portugheza, galiciana), "Alfonso" (spaniola, italiana), "Alonzo" (italiana), "Ildefonso", "Alonso" (spaniola), "Alfonz" (slovena), "Alfons", "Fons", "Funs", "Funske" (olandeza).

Personalitati cu numele de "Alfons":

  • Alfonso al III-lea de Leon, rege iberic
  • Afonso I al Protugaliei, primul rege al Portugaliei
  • Alfonso Mejia-Arias, muzician, scriitor, activist social si politician mexican de origine rroma (Gitano)
  • Alfonso Pérez Muñoz, fotbalist spaniol
  • Alfons Goppel, politician german
  • Alfons Jēgers, fotbalist si hocheist din Letonia
  • Alfons Karpiński, pictor polonez


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate