Semnificatia numelui Amalia

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Amalia

Cautarea dumneavoastra: "Amalia"Semnificatia prenumelui Amalia

1. Amalia

Nume latinizat cu origini germanice, provenit de la numele "Amal". Elementul germanic "amal" inseamna "munca" si denota "harnic, sarguincios" sau "fertil". De asemenea, este folosit si ca un nume ebraic, in aceasta limba avand semnificatia de "munca lui Dumnezeu" (sau in latina, "opus dei").

Purtatoarea numelui "Amalia" are o dorinta arzatoare de a crea si de a se exprima, de multe ori prin oratorie, actorie, muzica sau scris. De asemenea, isi doreste sa aiba frumusete in jurul ei, acasa si la locul de munca. Are tendinta de a initia evenimente, isi doreste sa fie lider si are o personalitate puternica. Se concentreaza asupra anumitor obiective si are abilitatea de a implementa cu succes noi idei creative. Este o persoana curajoasa, dar uneori agresiva. Tinde sa fie autoritara si uneori este foarte incapatanata si nerabdatoare.

Variante ale numelui "Amalia" la alte popoare: "Amelia" (spaniola, italiana, olandeza, germana, engleza, poloneza), "Amalie" (germana), "Amalija" (croata, slovena, lituaniana), "Amálie" (ceha), "Amália" (portugheza, slovaca, maghiara), "Amélie" (franceza), "Amélia" (portugheza), "Amilia", "Emelia", "Millie", "Milly" (engleza).

Personalitati cu numele de "Amalia":

  • Amalia Assur, prima femeie dentist din Suedia
  • Amália Rodrigues, cantareata portugheza
  • Cristiane Luise Amalie Becker, actrita germana
  • Amelia Mary Earhart, pionier in aviatie, prima femeie care a traversat in zbor (singura) Oceanul Atlantic
  • Amelia Warner, actrita britanica
  • Amalia Nastase, sotia lui Ilie Nastase


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate