Semnificatia numelui Ana

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Ana

Cautarea dumneavoastra: "Ana"Semnificatia prenumelui Ana

1. Adriana

Este forma feminina a prenumelui "Adrian", iar semnificatia acestuia este "din Hadria", un oras din nordul Italiei dupa care s-a dat si numele Marii Adriatice. Numele de fata "Adriana" are semnificatia de "fericire, iubire". Este un nume foarte popular, fiind unul dintre cele mai frumoase nume de fete din tara noastra.

Persoanele cu numele de "Adriana" sunt extrem de devotate si inteligente, dar sunt predispuse la unele tendinte nonconformiste. Asemenea celor cu numele de “Adrian” sunt persoane mandre si trufase, dar sunt severe si cu nervii tari. Se ambitioneaza si depun eforturi remarcabile pentru a-si duce proiectele la bun sfarsit. Le place sa fie cele care conduc, sa fie superioare, dar nu suporta sa fie parasite.

"Adriana" in alte limbi: englezii folosesc variantele “Adrianna” sau “Adrianne”. In Polonia exista varianta de “Adrianna”, iar in Franta se folosete forma “Adrienne”. In macedoniana, croata, sarba si slovena exista formele “Adrijana” sau “Jadranka”. In limba maghiara se foloseste variantele “Adrienn” si “Ada”.

Personalitati cu numele de "Adriana":

 • Adriana Asti, actrita italiana
 • Adriana Basile, compozitoare italiana
 • Adriana Barraza, regizor si actrita mexicana
 • Adriana Budevska, actrita bulgaroaica
 • Adriana Gersi, jucatoare de tenis din Cehia
 • Adriana Lima, model din Brazilia
 • Adriana Pirtea, atleta romanca

2. Ana

Este un prenume de fata cu radacini puternice intr-un vechi nume ebraic, "Hannah" (Channah), adesea purtat de catre personaje biblice si care inseamna "har" sau "Darul lui Dumnezeu dat lumii".

In Cartile lui Samuel, Hannah (Ana) este mama profetului Samuel. Aceasta a fost nefertila, si in templu s-a rugat ca Dumnezeu sa ii dea un fiu. Iar daca el se va naste, acesta va indrumat pentru a deveni preot.
Cand s-a nascut puncul, Samuel, Hannah i l-a incredintat lui Eli sa fie crescut ca un preot (1 Samuel 1: 2).

Numele Ana este mentionat si in numeroase creatii populare romanesti. In descantece "Ana buziana" era prima dintre cele 9 zane invocate pentru ajutorarea celor suferinzi si bolnavi.

Acest prenume feminin poate fi intalnit (destul de rar) ca si nume de familie.

In general, se crede ca persoanele cu numele "Ana" sunt firi simpatice, dinamice si extem de comunicative. Ele se adapteaza usor si au putere de convingere.

In istoria si cultura noastra se regasesc cateva personalitati care au purtat acest nume:

 • Ana Ipatescu, nascuta in anul 1805 in Bucuresti, fost eroina a revolutiei de la 1848 din Tara Romaneasca.
 • Ana Aslan, nascuta in anul 1897 1 ianuarie la Braila, medic roman specialist in gerontologie, academician. Prepara in 1952 vitamina H3(Gerovital), acest produs fiind brevetat in peste 30 de tari.
 • Regina Ana, nascuta in 1923, sotia regelui Mihai al Romaniei.
 • Ana Pauker (nascuta Hanna Rabinsohn 1893, Codaesti, Vaslui) a ocupat cea mai inalta functie politica detinuta de catre o femeie in istoria Romaniei. In septembrie 1948 aprea pe coperta prestigioasei reviste "Time" cu titlul de "Cea mai puternica femeie in viata".
 • Ana Blandiana (nume real: Otilia Valeria Coman), nascuta in anul 1942 in Timisoara, scriitoare si o luptatoare inversunata pentru libertate civica in Romania.

3. Ariana

Numele de fata "Ariana" este varianta italiana a numelui grecesc mitologic "Ariadna", care este compus din "ari", cu semnificatia de "cel mai" si "adnos", cu semnificatia "sfant". Se pare ca numele ar fi legat si de tarile estice ale Imperiului Persan, Aryana fiind numele unui oras de pe coasta nordului Tunisiei. In limba galeza, cuvantul "arian" inseamna "argint".

In mitologia greaca, Ariadna era fiica regelui Minos. Legenda spune ca, indragostita de Tezeu, Ariadna reuseste sa-l ajute pe acesta sa iasa din labirint dupa uciderea minotaurului cu ajutorul unui fir de lana (firul Ariadnei). Parasita de acesta in insula Naxos, Ariadna devine sotia zeului Dionysos.

Persoanele ce poarta numele de "Ariana" sunt competente, practice si, adesea, sunt capabile de a dobandi putere si averi. Tind sa devina de succes in afaceri si sunt capabile sa atinga noi limite financiare. Totusi, deoarece se concentreaza prea mult pe afaceri si pe obiective, isi neglijeaza vietile private si relatiile cu cei din jur.

"Ariana" in diferite limbi ale lumii: "Ariadna" (catalana, spaniola, rusa si poloneza), "Ariane", "Arianne" (franceza, germana si olandeza), "Arijana" (croata), "Arienne", "Aryana" (engleza), "Ariadnė" (lituaniana).

Personalitati cu numele de "Ariana":

 • Ariana Grande, actrita si cantareata americana
 • Ariana Reines, poeta si activista americana
 • Aryanna Sayeed, cantareata afgana
 • Arianna Hufington, publicista, cofondatoare a ziarului "Huffington Post"

4. Bogdana

Numele de fata "Bogdana", este forma feminina a numelui de origine slava "Bogdan". Numele este compus din elementele "Bogu" (Dumnezeu) si "dan" (daruit, dat), astfel s-ar traduce "dat, daruit de Dumnezeu". Se pare ca numele ar fi inrudit si cu vechiul cuvant iranian "baga" si cu vechiul cuvant indian "bhaga", care initial insemnau "noroc, reusita".

Persoanele care poarta numele de "Bogdana" au o dorinta pentru putere si avere, avand foarte putina inclinatie spre valorile estetice precum literatura, arta sau muzica. Au tendinta de a judeca dupa reusitele materiale si, desi ar putea excela in orice pozitie financiara sau economica precum avocat sau bancher, au tendinta de a se implica total in partea de business a vietii. Sunt lideri si organizatori capabili care nu ar trebui sa fie niciodata intr-o pozitie subordonata.

Numele de "Bogdana" este mai raspandit in zona balcanica si inspre Rusia, astfel ca nu este la fel de popular si in alte zone. In poloneza apare varianta "Bogna", iar in macedoniana si in bulgara se mai foloseste si numele prescurtat "Dana". Sarbii si rusii mai folosesc si formele de "Bogdanka" sau "Bohdana".

Personalitati cu numele de "Bogdana":

 • Bohdana Matsotska, practicanta de schi aplin din Ucraina
 • Bohdana Frolyak, compozitoare din Ucraina
 • Bogna Bartosz, mezzo-soprana si altista poloneza
 • Bogdana Dobre, blogger si fotograf din Romania

5. Casian / Casiana

Atat forma de feminin a numelui "Casiana", cat si cea de masculin "Casian", fac parte din categoria celor care au migrat gradual spre numele de familie. Cercetatorii lingvisti sunt de parere ca aceste nume s-au format de la Cassius. In privinta originii acestui toponim, s-au emis o serie de ipoteze. Una dintre ele sustine originea prelatina, bazandu-se pe presupunerea ca etruscii ar fi imprumutat numele din Orient. In irlandeza si galeza numele are semnificatia de "par cret".

"Cassius" a existat ca un nume de familie roman care probabil a fost derivat din cuvantul latin "cassus" insemnand "gol, pustiit". Acest nume a fost purtat de cativa dintre primii sfinti. In perioada moderna, a fost numele original al boxerului Muhammad Ali, numit dupa tatal sau Cassius Clay, acesta numit la randul sau dupa abolitionistul american Cassius Clay (1810 - 1903).

Persoanele cu numele de "Casian" sau "Casiana" au o dorinta de a-i inspira pe ceilalti pentru o cauza mai mare. Au tendinta de a fi creativi si sunt foarte buni in a se exprima. Sunt atrasi de arta si adesea se bucura foarte mult de viata. Sunt in centrul atentiei si isi doresc sa se implice in cat mai multe activitati, desi uneori sunt nechibzuiti cu energia si banii.

"Casian" si "Casiana" sunt doua nume foarte rare, astfel ca nu prea au multe variante in alte limbi. Putem remarca cele doua nume in limba engleza unde acestea se scriu "Cassian" si "Cassiana", dar mai au doua variante pentru forma feminina si anume "Cassia" si "Kassia".

Personalitati cu numele de "Casian":

 • Sf. Cassian din Imola, martir crestin din secolul IV
 • Sf. Cassian din Autun, episcop din Autun in secolul IV
 • Sf. Marcellus Centurionul, martir din Tingis, denumit si "Cassian"
 • Cassian Elwes, producator britanic de filme
 • Ed Cassian, fost jucator de baseball in MLB din SUA
 • Nina Cassian, scriitoare romanca

Personalitati cu numele de "Casiana":

 • Sfanta Cassia sau Kassia, stareta bizantina din secolul IX

6. Dana / Daniela / Dan / Daniel

Aceste nume au in comun aceeasi origine. Provin de la numele ebraic "Daniyyel", care inseamna "Dumnezeu este Judecatorul meu". Daniel a fost un profet evreu a carui poveste este relatata in "Cartea lui Daniel" din Vechiul Testament. Acesta a trait in perioada captivitatii evreilor in Babilon, unde a servit la curtea regelui, ajungand sa ocupe o functie importanta in adunarea sfatului datorita faptului ca era interpretatorul de vise al regelui. De asemenea, cartea prezinta si cele patru viziuni ale lui Daniel legate de sfarsitul lumii. In Vechiul Testament, Dan a fost al cincelea fiu al lui Iacob si unul din fondatorii celor 12 triburi ale Israelului. In limba persana "Dana" are semnificatia de "intelept".

Persoanele care poarte numele de "Dana", "Daniela", "Dan" si "Daniel" sunt sensibile, sociabile, corecte, loiale si au un respect deosebit fata de cei din jur. Au un caracter impulsiv si greu de stapanit, fiind unul din defectele principale, iar sensibilitatea lor poate fi cu doua taisuri. Acestea sunt umanitatea care le ofera un farmec aparte si piedica in dezvoltarea personala, fiind usor influentabili si naivi. Totusi, au un spirit de observatie foarte bun care se bazeaza adesea pe intuitie si care rareori da gres.

Numele "Dana" in diferite limbi ale lumii: "Dana" (germana, ceha, slovaca, ebraica), "Danette", "Danita", "Danna" (engleza), "Dania" (italiana), "Danya" (ebraica).

Variante ale numelui "Daniela" la alte popoare: "Dani", "Daniella", "Danni" (engleza), "Danièle", "Danielle" (franceza), "Danijela" (slovena, croata), "Daniela" (germana, poloneza, slovaca, spaniola, portugheza, slovena).

"Dan" in alte limbi ale lumii: "Daan" (olandeza), "Tatu" (finlandeza), "Danko" (sarba, croata), "Dan" (ceha, germana, ebraica, engleza, franceza, suedeza, norvegiana, daneza).

Diferite forme ale numelui "Daniel" in alte tari: "Dannie", "Danny" (engleza)", Danyal" (araba, persana, turca, urdu), "Danel" (basca), "Danail" (bulgara), "Daniël" (olandeza), "Taneli" (finlandeza), "Dániel", "Dani" (maghiara), "Daniele" (italiana), "Daniil" (rusa), "Danijel" (sarba, slovena, croata), "Deiniol" (galeza), "Taniel" (armena), "Danilo" (italiana, spaniola, portugheza, sarba, slovena, croata), "Daniels" (letona), "Danielius" (lituaniana).

Personalitati cu numele de "Dana":

 • Dana al-Salem, cofondatoare "Yahoo! Europa" si fondatoare si director executiv "FanFactory"
 • Dana Antal, jucatoare de hockey din Canada, medaliata cu aur la JO de Iarna din 2002
 • Dana Nalbaru, cantareata romanca, membra a trupei "Hi-Q"
 • Dana Andrews, actor american

Personalitati cu numele de "Daniela":

 • Danielle Darrieux, actrita din Franta
 • Danielle Hope, actrita si cantareata britanica
 • Daniela Bianchi, actrita din Italia
 • Daniela Silivas, gimnasta romanca, multipla campioana olimpica la JO Seul 1988, campioana mondiala in anii 1985, 1987 si 1989 si campioana europeana in 1987 si 1989

Personalitati cu numele de "Dan":

 • Dan Spataru, cantaret roman
 • Dan Puric, regizor roman
 • Dan Barbilian, matematician si poet roman cunoscut sub numele de Ion Barbu

Personalitati cu numele de "Daniel":

 • Daniel Radcliffe, actor american, cunoscut pentru rolul principal din seria "Harry Potter"
 • Daniel Paul Johns, compozitor

7. Diana

Numele "Diana" provine dintr-o derivatie veche cu radacini Indo-Europene, "dyw", ce semnifica "lumina zilei, cer luminos", iar in limba latina "Diana" este o forma adjectivala a cuvatului "divus, dius" care inseamna divin sau ceresc.

"Diana" isi are originile in mitologia romana, fiind zeita Lunii, a padurilor si a vanatorii, dar si a nasterii. Pentru romani " diviana" este numele latin pentru "zeita". Zeita Diana, in mitologia romana, era fiica lui Jupiter si al Latoniei si sora lui Apolo.

Se spune ca purtatoarea numelui "Diana" este o persoana rafinata, sociabila, dar lipsita de vitalitate fizica. Desi isi doreste sa ii ajute si sa ii inteleaga pe cei din jur, dar nu are incredere in ea, nu are ambitia de a-si realiza visele. Luxul este ceea ce o reprezinta, de la imbracaminte si accesorii pana la aparatura si mobila din casa.

Numele "Diana" se aseamna in majoritatea limbilor, doar scrierea fiind putin diferita. Spre exemplu in engleza si in franceza exista variantele "Diane", "Dianna" sau "Dianne". In limba croata, in macedoniana, in slovena si in cea sarba numele se scrie identic, "Dijana", iar in limba hawaiana numele se scrie "Kiana".

Personalitati cu numele de "Diana":

 • Diana, Printesa de Wales (1961- 1997)
 • Diana Ross, actrita si cantareata americana
 • Diana Bulimar si Diana Chelaru, ambele gimnaste romance, multiple campioane mondiale si europene

8. George /Giorge / Giorgeana / Georgeana / Ghiorghe

Provine de la georgios, nume grec ce inseamna fermier / taran.

9. Ileana

Se pare ca numele are origini ebraice. Este derivat de la numele "Eliyahu" care inseamna "Yahweh este Dumnezeu". Totusi, numele ar proveni si de la expresia ebraica care inseamna "raspunsul Domnului". O alta posibilitate ar fi ca numele de "Ileana" ar fi o varianta a prenumelui "Elena".

Purtatoarea numelui de "Ileana" are o nevoie interioara pentru liniste si o dorinta de a intelege si de a analiza lumea in care traiesc, incercand sa invete anumite lucruri, adevaruri ascunse. Adesea cauta armonie si echilibru in viata sa, raspunzand pozitiv la lucrurile frumoase.

"Ileana" in diferite limbi ale lumii: "Jelena", "Jela", "Jelka" (croata), "Alena" (ceha), "Elin", "Eli" (daneza, norvegiana, suedeza), "Elaina", "Elaine", "Ellie", "Elly", "Lainey", "Nellie", "Nelly" (engleza), "Eiina", "Elina", "Heli" (finlandeza), "Alena", "Leni" (germana), "Jela", "Lenka" (slovaca), "Lesya" (ucrainiana), "Iliana" (spaniola).

Personalitati cu numele de "Ileana":

 • Printesa Ileana a Romaniei, cea mai mica fiica a Regelui Ferdinand I
 • Ileana Citaristi, dansatoare italiana
 • Ileana Cotrubas, soprana romanca
 • Ileana Sararoiu, cantareata din Romania
 • Iliana Ortega, artista mexicana
 • Iliana Raeva, gimnasta din Bulgaria

10. Ioana / Ion / Ioan

Provin de la numele "Iohannes", forma latina a numelui grec "Ιωαννης" (Ioannes), acesta fiind derivat de la evreiescul "יוֹחָנָן" (Yoghanan), insemnand "Yahweh este milostiv". Popularitatea numelor se datoreaza personajelor din Noului Testament, ambii fiind sfinti importanti. Primul este Ioan Btezatorul, un evreu care L-a botezat pe Iisus Hristos, iar al doilea este apostolul Ioan, recunoscut ca fiind autorul celei de-a patra Evanghelie si a Apocalipsei din Biblie.

Cea care poarta numele de "Ioana" este o persoana practica, sistematica si constiincioasa. Are calitati de conducere, fiind organizata si cu abilitati analitice. Este o adepta a matematicii si are o mare rabdare, astfel ca s-ar potrivi in slujbe precum contabilitate, arhivari sau cercetari technice. Tot ceea ce detine le pastreaza intr-o stare foarte buna. Are tendinta de a trata ideile nefamiliare cu scepticism. Are anumite calitati de flexibilitate si spontaneitate.

Purtatorul numelui de "Ion" este serios, responsabil si stabil. Iubeste siguranta unui camin si a familiei, ii plac copiii, iar ca parinte este drept si intelegator. Desi are o judecata buna in afaceri, nu este agresiv in acestea deoarecee nu isi doreste sa starneasca probleme. Are tact si diplomatie, fiind perfect pentru slujbe unde are de-a face cu oamenii. Desi este onest si responsabil, ii lipsesc increderea in sine si initiativa.

Numele "Ioan" ii ofera purtatorului o natura creativa, artistica, fara conformarea unei rutine stricte. Intr-un grup de necunoscuti este tacut si rusinos, nefiind capabil sa se exprime, iar in jurul prietenilor este foarte expresiv, glumet si chiar fermecator. Daca nu este atent, oamenii vor profita de generozitatea sa. Gaseste frumusetea in natura, in muzica buna, in arte, in literatura si in toate lucrurile inspirationale din viata.

Variante al numelui "Ioana" la alte popoare: "LasJoanahawn" (afro-americana), Jone (basca), Joana (catalana, portugheza), "Jana" (catalana, ceha, olandeza, germana, slovaca, slovena), "Ivana", "Ivanka" (croata, ceha, macedoniana, sarba, slovena), "Iva" (croata, macedoniana, sarba, slovena), "Ivka" (croata), "Johana" (ceha), "Jovana", "Jovanka" (macedoniana, sarba), "Jovka", "Vana" (macedoniana), "Johanna" (daneza, olandeza, engleza, estoniana, finlandeza, germana, maghiara, norvegiana, suedeza), "Janina" (finlandeza, germana, lituaniana, poloneza, suedeza), "Johanne" (daneza, franceza, norvegiana), "Vanja" (daneza, norvegiana suedeza), "Janna" (olandeza, suedeza), "Jean", "Sheena" (engleza, scotiana), "Jeanne" (engleza, franceza), "Joanna" (engleza, poloneza), "Jane", "Janice", "Joan", "Johnna", "Shan", "Shauna", "Shavonne", "Shawna", "Johna" (engleza), "Xoana" (galiciana), "Gianna", "Ioanna", "Yanna", "Nana" (greaca), "Ivanna", "Yana", "Zhanna" (rusa), "Juana" (spaniola), "Seona", "Seonag", "Sheona", "Shona", "Sine" (scotiana).

"Ion / Ioan" in alte limbi ale lumii: "Deshaun", "Deshawn", "Keshaun", "Keshawn", "Rashaun", "Rashawn" (afro-americana), "Gjon" (albaneza), "Yahya" (araba, persana, turca), "Yuhanna" (araba), "Hovhannes", "Hovik", "Hovo", "Ohannes" (armeana), "Ganix" (basca), "Jon" (basca, engleza, daneza, norvegiana, suedeza), "Yan" (bielorusa, bulgara), "Ivo" (bulgara, croata, macedoniana, sarba), "Ivan" (bulgara, croata, ceha, macedoniana, rusa, sarba, slovena, ucrainiana), "Yanko" (bulgara), "Jan" (catalana, ceha, daneza, olandeza, germana, norvegiana, poloneza, suedeza), "Ghjuvan" (corsicana), "Janko" (croata, sarba, slovaca, slovena), "Vanja" (croata, sarba), "Ivica" (croata), "Johan" (ceha, daneza, germana, norvegiana, suedeza), "Janek" (ceha, poloneza), "Jens" (daneza, norvegiana, suedeza), "Johannes" (daneza, olandeza, estoniana, finlandeza, germana, norvegiana, suedeza), "Hans" (daneza, olandeza, germana, norvegiana, suedeza), "Jannick", "Jannik" (daneza), "Hannes" (olandeza, finlandeza, germana, suedeza), "Jo" (olandeza, germana), "Hanne", "Joop" (olandeza), "Ian" (engleza, scotiana), "John", "Johnie", "Johnnie", "Johnny" (engleza), "Jaan", "Juhan" (estoniana), "Jani" (finlandeza, maghiara), "Janne" (finlandeza, suedeza), "Joni", "Jouni", Juhana", "Juhani", "Hannu", "Juha", "Juho", Jukka", "Jussi" (finlandeza), "Jean", "Yann", "Jeannot", "Yanick", "Yannic", "Yannick" (franceza), "Xoán" (galiciana), "Ioane", "Ivane", "Vano" (georgiana), "Johann" (germana), "Gianni" (greaca, italiana), "Giannis", "Ioannis", "Yanni", "Yannis", "Yianni", "Yiannis" (greaca), "Keoni" (hawaiana), "Yochanan" (ebraica), "János", "Jancsi", "Janika" (maghiara), "Jóhann", "Jóhannes", "Jón" (islandeza), "Eoin" (irlandeza, scotiana), "Sean", "Seán", "Shane" (irlandeza), "Giovanni", "Ivano", "Gian", "Giannino", "Nino", "Vanni" (italiana), "Jānis" (letona), "Jonas" (lituaniana), "Jovan" (macedoniana, sarba), "Iwan" (poloneza, galeza), "Janusz" (poloneza), "João", "Joãozinho" (portugheza), "Ioann", "Vanya" (rusa), "Iain" (scotiana), " Ján" (slovaca), "Janez", "Žan", "Anže" (slovena), "Iván", "Juan", "Xuan", "Juanito" (spaniola), "Hampus", "Hasse" (suedeza), "Evan", "Iefan", "Ieuan", "Ifan", "Siôn", "Ianto" (galeza).

Personalitati cu numele de "Ioana":

 • Ioana Ciolacu, desgner de moda din Romania
 • Ioana Badea, canotoare din Romania, campioana olimpica la JO Los Angeles 1984
 • Ioana Bulca, actrita romana
 • Ioana Maria Lupascu, pianista romana
 • Ioana Olteanu, canotoare romana, vicecampioana olimpica la JO Barcelona 1992 si campioana olimpica la JO Atlanta 1996 si Sydney 2000
 • Ioana Rotaru, canotoare romana, multipla campioana europeana, dubla vicecampioana mondiala si campioana olimpica la JO Atena 2004
 • Ioana Parvulescu, scriitoare romana

Personalitati cu numele de "Ion":

 • Ion din Chios, scriitor, dramaturg, poet liric si filozof grec
 • Ion Dragoumis, scriitor, filozof, diplomat si revolutionar grec
 • Ion Agarbiceanu, scriitor si preot roman
 • Ion Barbu (nume real - Dan Barbilian), poet si matematician roman
 • Ion C. Bratianu, important personaj politic din Romania
 • Ion Calugaru, romancier, nuvelist, jurnalist si critic roman
 • Ion Luca Caragiale, scenarist, poet, dramaturg, nuvelist, jurnalist, director de teatru si comentator politic din Romania
 • Ion Dolanescu, cantaret roman
 • Ion Ghica, matematician, diplomat si politician roman, de cinci ori Prim-Ministru al Romaniei
 • Ion Llewellyn Idriess, autor australian
 • Ion Iliescu, politician roman, fost Presedinte al Romaniei
 • Ion Minulescu, poet, scriitor, jurnalist, critic literar si scenarist roman
 • Ion Ionescu de la Brad, revolutionar, agronom, statistician si scriitor roman
 • Ion Mincu, arhitect, inginer, profesor si politician roman
 • Ion Roata (cunoscut ca Mos Ion Roata), personaj important al taranimii din perioada lui Al.I.Cuza
 • Ion Tiriac, fost jucator de tenis, om de afaceri din Romania

Personalitati cu numele de "Ioan":

 • Ioan Alexandru, poet roman
 • Ioan Andone, fost jucator de fotbal, antrenor roman
 • Ioan Teodor Callimachi, Print al Moldovei intre anii 1758 si 1761
 • Ioan Fiscuteanu, actor roman
 • Ioan Hora, fotbalist roman
 • Ioan Gyuri Pascu, cantaret, producator, actor si comedian roman
 • Ioan Tanasescu, chimist roman
 • Ioan Tanasescu, chirurg si anatomist roman
 • Ioan Slavici, scriitor si jurnalist roman
 • Ioan Ovidiu Sabau, fost fotbalist, antrenor roman
 • Ioan Lyonel Evans, politician britanic
 • Ioan Gruffudd, actor galez
 • Ioan James, matematician britanic
 • Ioan C. Massimu, lingvist roman, membru fondator al Academiei Romane


  Urmatoarele 10>>

Afisare de la 1 la 10 din : 19 rezultate