Semnificatia numelui Anca

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Anca

Cautarea dumneavoastra: "Anca"Semnificatia prenumelui Anca

1. Anca

Este un nume romanesc, aparut ca diminutiv al numelui "Ana". Acesta din urma provine dintr-un nume vechi ebraic Hanna. Numele de Hannah era purtat de mai multe personaje biblice, avand semnificatia de "a binevoi" sau "a avea mila".

Purtatoarea numelui "Anca" are o natura prietenoasa, sociabila si fermencatoare, dar se lasa prea usor influentata de ceilalti. In timp ce i se pare usor sa poarte o conversatie agreabila, poate deveni dogmatica si impunatoare daca este presata prea mult. Cei din jur vor invata ca nu i se poate spune ce sa faca, preferand situatii ce permit un anumit grad de independeta, dar este reticienta cand trebuie sa execute munci grele sau sa preia responsabilitati. Probabil ca poate oferi sfaturi bune altora, dar pe care nu le pot urmari.

Variante ale numelui "Anca" la alte popoare: "Anka" (croata, bulgara, sarba), "Anica" (sarba, slovena), "Anika" (daneza), "Anita" (olandeza, daneza, engleza, norvegiana, suedeza, spaniola, slovena, poloneza, portugheza, letona), "Annika" (olandeza, daneza, norvegiana, germana, suedeza), "Anke", "Anneke", "Anouk" (olandeza), "Anneka" (engleza), "Annikki", "Annukka" (finlandeza), "Anouk" (franceza), "Anikó", "Annuska" (maghiara), "Anniken" (norvegiana), "Annushka" (rusa).

Personalitati cu numele de "Anca":

  • Anca Barna, jucatoare de tenis din Germania
  • Anca Boagiu, inginer si politician din Romania
  • Anca Grigoras, gimnasta romana
  • Anca Parghel, cantareata romana
  • Anca Petrescu, arhitect si politician din Romania

2. Bianca

Este un nume elegant de fata cu origini latine, mai precis in Italia. Acesta face referire la cularea alba, stralucire, claritate si puritate.

Nume de culori, in special pentru culoarea alba si cea neagra, sunt din vechime foarte frecvente la mai multe popoare.

Semnificatia numelui "Bianca" este speranta, oricat de nerealista sau vaga, ca exista o cale de izbanda in orice situatie. Acest nume a fost asociat inca din vechi timpuri si cu "dragostea fata de aproapele tau".

In general, se crede ca persoanele cu numele "Bianca" au oroare de incertitudine si traiesc pe principiul "sfarsitul groazei este preferabil groazei fara sfarsit". Altfel spus, acestea prefera sa stie adevarul, indiferent cat de dureros este, decat sa traiasca in indoiala.

Variantele numelui "Bianca" in alte limbi: "Blanche" (franceza), "Blanca" (spaniola, olandeza), "Blanka" (germana, daneza, poponeza, norvegiana), "Bianka" (daneza, bulgara, estona).

Shakespeare a folosit numele "Bianca" pentru un personaj din "Imblanzirea scorpiei" (1593) si "Othello" (1603).

In istorie si cultura se regasesc cateva personalitati care au purtat acest nume:

  • Bianca Maria Sforza, nascuta in 5 aprilie 1472, a fost imparateasa Imperiului Roman a doua sotie a imparatului Maximilian I
  • Bianca Balota, nascuta in anul 1936 la Focsani - prozatoare Romana
  • Bianca Marcovici, nascuta in anul 1952 la Iasi poeta, violonista si inginer


Afisare de la 1 la 2 din : 2 rezultate