Semnificatia numelui Barbu

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Barbu

Cautarea dumneavoastra: "Barbu"Semnificatia prenumelui Barbu

1. Barbu

Prenumele "Barbu" isi are originile in vocabularul romanesc si are semnificatia de barba, barbat, barbatie. Se pare ca ar avea si o mostenire din limba latina, de la numele "Balbus". Vechiul verb romanesc "a imbarbura" pare a fi o radacina plauzibila a numelui, verbul insemnand a face semnul crucii, in ziua de Sfanta Varvara, pe fruntea, barbia si obrajii copiilor, cu sucul rosu de barburele (caline), pentru a nu se imbolnavi de varsat de vant.

Cei ce poarta numele de "Barbu" au o personalitate linistita, sunt sigure pe ele, dar doar cand isi gasesc drumul spre securitatea financiara. Sunt putin introvertite, dar se descurca sa relationeze cu ceilalti fiind mai compatimitoare. Au o abilitate de conducere inascuta si nu prea accepta sfaturi de la oricine. Sunt independente si ambitioase, dar nu se pierd in fata presiunii si a stresului. Duc o viata in care daruiesc si primesc continuu, dar nu lasa niciodata pe nimeni sa profite de partea buna a sufletului lor.

Fiind un nume exclusiv romanesc, "Barbu" nu s-a extins foarte mult si nu a primit alte forme sau variante in celelalte limbi ale lumii.

Personalitati cu numele de "Barbu":

  • Barbu Dimitrie Stirbei, Print al Valahiei
  • Ion Barbu (nume real Dan Barbilian), poet si matematician roman
  • Eugen Barbu, romancier roman
  • Filaret Barbu, compozitor roman
  • Natalia Barbu, cantareata din Republica Moldova


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate