Semnificatia numelui Bogdan

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Bogdan

Cautarea dumneavoastra: "Bogdan"Semnificatia prenumelui Bogdan

1. Bogdan

Numele de Bogdan isi are originile in limba slava si este o compus din cuvintele "Bogu" (Dumnezeu) si "dan" (daruit, dat), astfel numele se traduce "dat, daruit de Dumnezeu". Se pare ca numele ar fi inrudit cu vechiul cuvant iranian "baga" si vechiul cuvant indian "bhaga", care initial insemnau "noroc, reusita".

Persoanele care poarta numele de Bogdan sunt descrise ca fiind serioase, ganditoare, reflexive, care nu sunt foarte deschisi cucei din jur, mai mereu retinuti si emana un anume mister. Vorbesc destul de greu despre un anumit subiect, dar si daca incep sa vorbeasca, o vor face cu pasiune si determinare si cu siguranta au ceva important de spus. Sunt persoane rationale, cu minte ascutita, se bazeaza foarte mult pe ceea ce pot descoperi cu fortele proprii, avand un interes profund pentru cunoastere.

Fiind un nume slav, Bogdan este mai raspandit in zona balcanica si inspre Rusia, astfel ca in alte zone nu este un nume la fel de popular. In limbile ceha si ucrainiana se foloseste varianta "Bohdan". In limbi precum slovena, sarba si croata se foloseste si varianta "Bosko", iar sarbii si macedonenii au si forma "Boban".

Personalitati cu numele de "Bogdan":

  • Bogdan I al Moldovei, voievodul Moldovei intre anii 1359 si 1365
  • Bogdan Lalic, jucator de sah croat
  • Bogdan Stelea si Bogdan Lobont, portari romani
  • Bohdan Slama, regizor ceh
  • Bohdan Stupka, actor ucrainian
  • Bohdan Warchal, violonist si conductor slovac

2. Bogdana

Numele de fata "Bogdana", este forma feminina a numelui de origine slava "Bogdan". Numele este compus din elementele "Bogu" (Dumnezeu) si "dan" (daruit, dat), astfel s-ar traduce "dat, daruit de Dumnezeu". Se pare ca numele ar fi inrudit si cu vechiul cuvant iranian "baga" si cu vechiul cuvant indian "bhaga", care initial insemnau "noroc, reusita".

Persoanele care poarta numele de "Bogdana" au o dorinta pentru putere si avere, avand foarte putina inclinatie spre valorile estetice precum literatura, arta sau muzica. Au tendinta de a judeca dupa reusitele materiale si, desi ar putea excela in orice pozitie financiara sau economica precum avocat sau bancher, au tendinta de a se implica total in partea de business a vietii. Sunt lideri si organizatori capabili care nu ar trebui sa fie niciodata intr-o pozitie subordonata.

Numele de "Bogdana" este mai raspandit in zona balcanica si inspre Rusia, astfel ca nu este la fel de popular si in alte zone. In poloneza apare varianta "Bogna", iar in macedoniana si in bulgara se mai foloseste si numele prescurtat "Dana". Sarbii si rusii mai folosesc si formele de "Bogdanka" sau "Bohdana".

Personalitati cu numele de "Bogdana":

  • Bohdana Matsotska, practicanta de schi aplin din Ucraina
  • Bohdana Frolyak, compozitoare din Ucraina
  • Bogna Bartosz, mezzo-soprana si altista poloneza
  • Bogdana Dobre, blogger si fotograf din Romania


Afisare de la 1 la 2 din : 2 rezultate