Semnificatia numelui Bogdana

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Bogdana

Cautarea dumneavoastra: "Bogdana"Semnificatia prenumelui Bogdana

1. Bogdana

Numele de fata "Bogdana", este forma feminina a numelui de origine slava "Bogdan". Numele este compus din elementele "Bogu" (Dumnezeu) si "dan" (daruit, dat), astfel s-ar traduce "dat, daruit de Dumnezeu". Se pare ca numele ar fi inrudit si cu vechiul cuvant iranian "baga" si cu vechiul cuvant indian "bhaga", care initial insemnau "noroc, reusita".

Persoanele care poarta numele de "Bogdana" au o dorinta pentru putere si avere, avand foarte putina inclinatie spre valorile estetice precum literatura, arta sau muzica. Au tendinta de a judeca dupa reusitele materiale si, desi ar putea excela in orice pozitie financiara sau economica precum avocat sau bancher, au tendinta de a se implica total in partea de business a vietii. Sunt lideri si organizatori capabili care nu ar trebui sa fie niciodata intr-o pozitie subordonata.

Numele de "Bogdana" este mai raspandit in zona balcanica si inspre Rusia, astfel ca nu este la fel de popular si in alte zone. In poloneza apare varianta "Bogna", iar in macedoniana si in bulgara se mai foloseste si numele prescurtat "Dana". Sarbii si rusii mai folosesc si formele de "Bogdanka" sau "Bohdana".

Personalitati cu numele de "Bogdana":

  • Bohdana Matsotska, practicanta de schi aplin din Ucraina
  • Bohdana Frolyak, compozitoare din Ucraina
  • Bogna Bartosz, mezzo-soprana si altista poloneza
  • Bogdana Dobre, blogger si fotograf din Romania


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate