Semnificatia numelui Carina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Carina

Cautarea dumneavoastra: "Carina"Semnificatia prenumelui Carina

1. Carina

Nume derivat din latina veche, de la cuvantul "cara" semnificand "drag, iubit". Se pare ca ar fi si o varianta prescurtata a numelui provenit din franceza, "Catherina". "Carina" este numele constelatiei din partea de sud a cerului, desi in acest caz in latina inseamna "chila", facand referire la o parte din corabia lui Iason, "Argo".

Persoanele ce poarta numele de "Carina" tind sa fie initiatori de evenimente, sa fie lideri si nu supusi, avand personalitati puternice. Se concentreaza adesea pe obiective specifice si cauta de fiecare data noi idei creative, avand abilitatea de a le implementa cu eficienta si determinare. Isi doresc sa ii inspire pe ceilalti si isi impartasesc propriile pareri cu privinta la problemele spirituale. Sunt curajoase, dar uneori agresive si de multe ori incapatanate, mandre si nerabdatoare.

Variante ale numelui "Carina" in diferite limbi ale lumii: "Karina", "Carin", "Karin" (suedeza, norvegiana, daneza), "Katsiaryna" (bielorusa), "Ekaterina", "Ekaterine" (bulgara, georgiana), "Ina", "Kata", "Katarina", "Kate", "Katica", "Tina" (croata), "Karin", "Katrina", "Rina", "Katrein", "Rini", "Riny", "Tina", "Trijntje" (olandeza), "Kadri", "Kaia", "Kaisa", "Kaja", "Katariina", "Kati", "Riina", "Triinu" (estoniana), "Katerina", "Aikaterina", "Katina" (greaca), "Kakalina" (hawaiana), "Karina", "Kasia", "Katarzyna" (poloneza), "Cadi", "Catrin" (galeza), "Carine", "Karine" (franceza)

Personalitati cu numele de "Carina":

  • Carine Adler, regizor din Brazilia
  • Carine Quadros, actrita din Brazilia
  • Karine Costa, cantareata franceza
  • Karine Ruby, practicanta de snowboard din Franta, campioana olimpica
  • Karine Saporta, coregrafa, dansatoare din Franta, una din cele mai importante personalitati din dansul francez
  • Karine Sergerie, campioana mondiala din 2007 la Taekwondo, categoria Femei 67 Kg
  • Anna Karina, actrita danezo-franceza
  • Karina Berger, model din Elvetia


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate