Semnificatia numelui Carmen

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Carmen

Cautarea dumneavoastra: "Carmen"Semnificatia prenumelui Carmen

1. Carmen

Se pare ca numele de "Carmen" este de origine spaniola, dar isi are radacinile in Palestina, pe Muntele Karmel, locul de provenienta a Ordinului Carmelitanilor. Acestia s-au stabilit pe munte in anul 1156, iar dupa ce au fost alungati de catre musulmani, au venit in Europa, in 1247, unde s-au transformat intr-un ordin de cersetori aflat sub protectia Mariei din Carmei. Fiind foarte raspanditi in zona Spaniei se poate considera ca o explicatie a aparitiei prenumelui "Carmen". In limba latina numele are semnificatia de "cantec", iar in ebraica inseamna "protector".

Persoanele care poarta numele de "Carmen" sunt femei cu o personalitate deschisa, spumanta si energica. Sunt sociabile si foarte prietenoase, fiind genul de persoane care te trezesc la viata, care va inspira atunci cand aveti nevoie. Sunt inzestrate cu o fire de artist, astfel ca, din punct de vedere profesional, isi pot dedica viata unei cariere in actorie, pictura, dans, scris sau alte domenii ce au legatura cu expresivitatea artistica.

Variantele numelui in alte limbi sunt limitate deoarece nu este un nume raspandit in afara tarilor latine si din zona balcanica. Astfel ca, in spaniola exista variantele "Carmela" si "Carmina", ultimul fiind folosit si in limba italiana. Croatii si slovenii folosesc aceeasi varianta, "Karmen", iar englezii folosesc aceeasi forma ca si romanii. In Italia exista si varianta masculina a numelui, si anume "Carmine".

George Bizet a realizat, in anul 1875, o opera muzicala cu numele de "Carmen", astazi fiind o importanta si binecunoscuta opera.

Personalitati cu numele de "Carmen":

  • Carmen Carrera, personalitate TV, model si dansatoare de origine americana
  • Carmen Espinoza-Rodriguez, cantareata, compozitoare de origine americana
  • Carmen Electra, actrita americana
  • Carmen Kass, model estonian
  • Carmen Miranda, cantareata de samba si vedeta de cinema de origine braziliana
  • Carmen Suleiman, cantareata egipteana


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate