Semnificatia numelui Casandra

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Casandra

Cautarea dumneavoastra: "Casandra"Semnificatia prenumelui Casandra

1. Casandra

Numele provine de la grecescul "Kassandra", posibil derivat din cuvintele "kekasmai" care inseamna "a excela, a straluci" si "aner" care inseamna "om". In mitologia greaca Casandra a fost printesa din Troia, fiica lui Priam si a Hecubei. Zeul Apolo i-a oferit printesei darul profetiei, dar atunci cand ea a dispretuit acest dar, zeul a blestemat-o astfel ca nimeni sa nu ii creada profetiile.

In Evul Mediu numele era comun in Anglia datorita popularitatii povestilor medievale despre Razboiul Troian. Ulterior a devenit mai rar, dar a reinviat in secolul XX.

Persoanele care poarta numele de "Casandra" sunt foarte competente, practice si adesea reusesc sa castige o avere mare si putere. Tind sa aiba succes in afaceri si sunt capabile sa isi indeplineasca visele materiale. Deoarece se concentreaza mai mult asupra afacerilor, isi neglijeaza vietile private si relatiile.

"Casandra" in diferite limbi ale lumii: "Kasandra", "Cassandra", "Kassandra", "Cass", "Cassie", "Kassy" (engleza), "Kasandra" (poloneza), "Cassandra" (franceza, germana, italiana, spaniola, portugheza).

Personalitati cu numele de "Casandra":

  • Casandra Stark, regizor de film
  • Cristina Casandra, atleta romanca
  • Cassandra Peterson, actrita americana
  • Cassandra Steen, cantareata germana
  • Cassie Steele, actrita canadiana


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate