Semnificatia numelui Constantin

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Constantin

Cautarea dumneavoastra: "Constantin"Semnificatia prenumelui Constantin

1. Constantin

Numele isi are originile din grecescul "Konstantinos" si latinescul "Constantinus", acestea fiind derivate din cuvantul latin "constans" care inseamna "constant, statornic, stabil". Se pare ca numele de "Constantin" este echivalent cu numele bulgaresc "Стоян" (Stoian) si cu numelec grecesc "Eustathios", acestea avand acelasi inteles, "neschimbator, stabil, neclintit".

"Constantin" a devenit un nume foarte popular in special datorita celui care a instituit crestinismul ca religie oficiala in Imperiul Roman, Sfantul Imparat Constantin. Acesta a mutat capitala imperiului de la Roma la Bizant, oras redenumit Constantinopol (astazi cunoscut ca Istanbul). Imparatul Constantin, impreuna cu mama sa, Sfanta Elena, au pus bazele crestinismului, au inaltat biserici, iar duminica a devenit zi libera pentru ca omul sa poata merge la biserica. Sfanta Elena a poruncit sa se faca sapaturi pe Golgota si s-a descoperit Crucea pe care a fost rastignit Iisus Hristos. Sf. Imparati Constantin si Elena sunt sarbatoriti pe data de 21 mai.

Persoanele care poarta numele de "Constantin" sunt adesea perfectioniste, preocupate permanent sa se autodepaseasca. Sunt persoane norocoase si optimiste carora le plac calatoriile si schimbarile. Spiritul lor ii indruma spre cariere expresive precum scriitori, actori sau muzicieni, sau inspre cariere intelectual-spirituale precum preoti, profesori, filozofi.

Forme si variante ale numelui "Constantin" in alte limbi: in germana, maghiara, sarba si macedoniana exista forma de "Konstantin", iar rusii mai folosesc si varianta de "Kostea". Englezii si francezii folosesc variantele de "Constant" sau "Constantin". In limba greaca exista variantele "Konstantions" si "Gus", iar in italiana exista formele de "Constantino" si "Constanzo".

Personalitati cu numele de "Constantin":

  • Sfantul Imparat Constantin cel Mare, imparat roman intre anii 306 si 337
  • de-a lungul anilor au existat sase Patriarhi ai Constantinopolului cu numele Constantin
  • Papa Constantin
  • Constantin Brancoveanu, Print al Valahiei intre anii 1688 si 1714
  • Eddie Constantine, actor si cantaret francez
  • Nicu Constantin, Constantin Tanase si Mihai Constantin, actori romani
  • Constantin Brancusi, sculptor roman


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate