Semnificatia numelui Daria

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Daria

Cautarea dumneavoastra: "Daria"Semnificatia prenumelui Daria

1. Daria

Forma romana a numelui grec "Δαρειος" (Dareios), provenit de la numele din persana veche "DÄĀrayavahush", compus din elementele "dâraya" (a poseda, a detine) si "vahu" (bunatate). In persana moderna, cuvantul "daryÄĀ" semnifica "mare, ocean". Daria este numele unei sfinte din bisericile Romano-Catolice si Est-Ortodoxe.

Este un nume des folosit in Rusia si in alte tari slave. Porecla comuna ruseasca este "Dasha", iar cea poloneza este "Dasia". "Daria" este de asemnea folosit si de iranieni, mai ales de cei ce locuiesc in apropiere de Marea Caspica.

Cea care poarta numele de "Daria" are o dorinta de a-i intelege si de a-i ajuta pe altii in problemele lor, dar uneori se poate implica prea mult. Are o personalitate de o natura placuta, responsabila si comoda. Este foarte afectuoasa si se bucura de viata de acasa si de familie. Are tendinta de a evita problemele, incercand sa amane pe maine deciziile ce trebuiesc luate astazi, astfel ca este greu sa-si gaseasca pozitii ce necesita agresivitate si rapiditate in luarea deciziilor. Are o inclinatie spre locuri de munca unde este nevoie de un anumit nivel de responsabilitate si diplomatie in contact cu oamenii. Uneori, cei din jur ar putea sa profite de natura blanda a acesteia.

"Daria" in alte limbi ale lumii: "Darija" (croata, sarba, slovena, macedoniana), "Darja" (ceha, slovena, letona), "Darina", "Daruška" (ceha), "Tarja" (finlandeza), "Darinka" (slovena), "Dariya" (ucrainiana, bielorusa, bulgara), "Daryna", "Odarka" (ucrainiana), "Derya" (turca).

Personalitati cu numele de "Daria":

  • Tarja Halonen, prima femeie presedinte din Finlanda
  • Daria Bijak, gimnasta germana
  • Darya Dadvar, soprana si compozitoare din Iran
  • Daria Dolan, prezentatoare radio si de stiri, autoare americana
  • Daria Komarkova, model din Rusia
  • Daria Nicolodi, actrita si scenarista italiana
  • Daria Widawska, actrita poloneza


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate