Semnificatia numelui Denisa

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Denisa

Cautarea dumneavoastra: "Denisa"Semnificatia prenumelui Denisa

1. Denisa

Se pare ca numele "Denisa" are anumite trasaturi din limba franceza ("Denise"), dar si din limba spaniola. Este forma feminina a numelui "Denis", acesta provenind de la grecescul "Dionysius", zeul vegetatiei, al vinului, al pomiculturii, si al fertilitatii. Insusi numele "Denisa" inseamna "urmasa a lui Dionysius". Totusi, in mitologia greaca a existat o zeita pe nume Densis care ar fi putut fi originea numelui feminin "Denisa". Numele zeitei Densis semnifica frumusete, bunastare si puritate.

Persoanele care poarta numele de "Denisa" au o fire aventuroasa, avand o placere pentru calatorii, desi au o dorinta interioara puternica pentru o familie sau o comunitate stabila si iubitoare. Simt nevoia sa lucreze cu altii si sa fie apreciate pentru efortul depus. Purtatoarele acestui nume au excelente capacitati de analiza, intelegere si invatare, astfel ca tind spre domenii precum filozofie sau invatamant.

Numele poarta aproximativ aceeasi forma in majoritatea limbilor, astfel ca in olandeza, in engleza si in franceza exista varianta "Denise". In limba engleza mai putem gasi formele de "Denice" sau "Deniece". Spaniolii, cehii si albanezii folosesc varianta pe care o folosim si noi, anume "Denisa".

Personalitati cu numele de "Denisa":

  • Denisa Chladkova, jucatoare de tenis din Cehia
  • Denisa Dvorakova, model din Cehia, castigatoarea Elite Model Look 2006
  • Denisa Dedu, jucatoare de handbal din Romania
  • Denisa Kola, model din Albania, detinatoarea titlului de Miss Albania 2003
  • Denisa Rosolova, atleta din Cehia, detinatoare a numeroase medalii la Campionatele Europene de Atletism


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate