Semnificatia numelui Diana

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Diana

Cautarea dumneavoastra: "Diana"Semnificatia prenumelui Diana

1. Diana

Numele "Diana" provine dintr-o derivatie veche cu radacini Indo-Europene, "dyw", ce semnifica "lumina zilei, cer luminos", iar in limba latina "Diana" este o forma adjectivala a cuvatului "divus, dius" care inseamna divin sau ceresc.

"Diana" isi are originile in mitologia romana, fiind zeita Lunii, a padurilor si a vanatorii, dar si a nasterii. Pentru romani " diviana" este numele latin pentru "zeita". Zeita Diana, in mitologia romana, era fiica lui Jupiter si al Latoniei si sora lui Apolo.

Se spune ca purtatoarea numelui "Diana" este o persoana rafinata, sociabila, dar lipsita de vitalitate fizica. Desi isi doreste sa ii ajute si sa ii inteleaga pe cei din jur, dar nu are incredere in ea, nu are ambitia de a-si realiza visele. Luxul este ceea ce o reprezinta, de la imbracaminte si accesorii pana la aparatura si mobila din casa.

Numele "Diana" se aseamna in majoritatea limbilor, doar scrierea fiind putin diferita. Spre exemplu in engleza si in franceza exista variantele "Diane", "Dianna" sau "Dianne". In limba croata, in macedoniana, in slovena si in cea sarba numele se scrie identic, "Dijana", iar in limba hawaiana numele se scrie "Kiana".

Personalitati cu numele de "Diana":

  • Diana, Printesa de Wales (1961- 1997)
  • Diana Ross, actrita si cantareata americana
  • Diana Bulimar si Diana Chelaru, ambele gimnaste romance, multiple campioane mondiale si europene


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate