Semnificatia numelui Dorin

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Dorin

Cautarea dumneavoastra: "Dorin"Semnificatia prenumelui Dorin

1. Dorin

Prenume de origine greaca cu apartenenta la grupul etnic al Dorilor, sau derivat din "Theodor" (darul Domnului). Se pare ca numele ar putea avea legatura si cu "Dorian", acesta avand inclinatii spre Dorieni, tribul nomadic ce a jefuit Atena si apoi s-a stabilit in Sparta. Numele "Dorian" ar putea insemna "dinspre mare, de la ocean" si, totodata, este un modul muzical inradacinat in muzica elena.

Purtatorii numelui de "Dorin" sunt considerati a fi destepti, cu sens al responsabilitatii, au o judecata buna in afaceri si apreciaza lucruirile fine in viata. Sunt adesea foarte seriosi si foarte maturi in gandire, inca de la varste fragede avand o gandire destul de matura. Familia si casa sunt doua lucruri foarte importante pentru ei si isi doresc sa traiasca cu siguranta unui mediu linistit si armonios unde se pot bucura de compania membrilor familiei sau a prietenilor.

Formele numelui "Dorin" sunt foarte putine si nu se stie exact daca acestea sunt variante derivate sau sunt de sine statatoare, dar putem sti ca au cel putin o asemanare fonica. Printre variante enumeram: "Dadrain", "Dadrien", "Dadrin", "Darin", "Daron", "Darren", "Darrin", "Darron", "Darwin" si "Darwinn".

Personalitati cu numele de "Dorin":

  • Dorin Tudoran, poet, eseist, jurnalist roman
  • Dorin Recean, academician si politician moldovean
  • Dorin Rotariu, fotbalist roman
  • Dorin Goian, fotbalist roman


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate