Semnificatia numelui Ina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Ina

Cautarea dumneavoastra: "Ina"Semnificatia prenumelui Ina

1. Adelina

Numele isi are originile in limba germana veche si este derivat de la cuvantul "adal" care inseamna "nobil". Manastirea Pfazel din Franta, ridicata in secolul VII, a fost fondata de o printesa, ulterior canonizata si cunoscuta sub numele de Sfanta Adela, astfel s-ar putea considera ca numele poate proveni si din limba franceza. "Adelina" este diminutivul latin al numelui "Adela".

Purtatoarele numelui de "Adelina" au o veselie aparte, dar sunt lipsite de umor. Sunt pline de farmec si de feminitate, le place sa fie cochete si au o atractie spre arte. Au un obicei ascuns de a-i analiza pe cei din jurul lor, incearcand sa afle adevarul despre fiecare, dar de multe ori se pripesc cu concluziile.

"Adelina" in diferite limbi ale lumii: "Adelaide", "Adelia", "Delia", "Adalyn", "Adeline", "Adalynn", "Addie", "Addy", "Heidi" (engleza), "Adélaïde", "Adèle", "Adeline", "Aline", "Line" (franceza), "Adelheid", "Ada", "Aleida", "Elke", "Heidi", "Heida" (germana), "Adelaida", "Alida", "Aliz" (maghiara), "Adelaide" (italiana), "Adelajda" (poloneza).

Personalitati cu numele de "Adelina":

 • Adelina Abranches, actrita portugheza
 • Adelina Garcia, cantareata americana
 • Adelina de Lara, pianista britanica
 • Adelina Patti, soprana italiana
 • Adelina Stehle, soprana austriaca

2. Adina

Este un nume biblic ebraic cu semnificatia de "delicat, rafinat, usor". Isi are originile in Vechiul Testament unde este mentionat ca ar fi numele unui razboinic rubenit, soldat in armata Regelui David si cunoscut pentru forta si curajul sau. Teoretic, numele poate fi purtat de ambele sexe, dar "Adina" suna coplesitor de feminin.

Persoanele care poarta numele de "Adina" tind a fi foarte tacute si uneori timide, dar sunt foarte chibzuite, cooperante, amabile si stiu sa se adapteze usor. Sunt persoane de incredere care respecta confidentele celorlalti si sunt mediatoare si partenere excelenti. Adesea sunt foarte intuitive, sunt ordonate si acorda atentie detaliilor, dar uneori devin nesigure si agitate. Au o dorinta interioara de a-i inspira pe ceilalti spre o cauza mai importanta si isi impartasesc propriile puncte de vedere cu privire la spiritualitate.

Numele "Adina" are diferite variante precum: "Adeana", "Adeen", "Adeena", "Adena", "Adinah", "Adine", "Aideen", "Aydeen", "Aydeena", "Aydina", "Aidine", "Adin", "Edina", "Adani", "Adiani", "Adita" si multe altele.

Personalitati cu numele de "Adina":

 • Adina Mercedes Bastidas, economista din Venezuela, prima femeie Vicepresedinte
 • Adina Fohlin, model din Suedia
 • Adina Howard, cantareata de R&B din SUA
 • Adina Hoffman, eseista, critic si biograf literar din SUA
 • Adina Izarra, muziciana si compozitoare din Venezuela
 • Adina Mandlova, actrita din Cehia
 • Adina Laura Meirosu, handbalista din Romania

3. Alina

Se pare ca numele de "Alina" nu este de provenienta romaneasca asa cum s-a considerat, ci este un nume de botez de origine germanica. Numele poarta o puternica incarcatura nobiliara si este considerat a fi o forma derivata a numelui "Adelina". In germanica veche, "Alina" este derivat din numele "Adal" care inseamna nobil, iubit, pretios, iar in sanscrita numele inseamna scorpion.

In limba romana, numele "Alina" este considerat ca provine de la verbul "a alina". Este unul din cele mai populare nume din Romania, majoritatea fetelor botezate cu acest nume sunt strigate "Ali", "Ina" sau "Alinuta".

Persoanele care poarta numele de "Alina" sunt curajoase si autoritare, au un caracter coleric si puternic. Sunt increzatoare in fortele proprii, au vointa de fier si reusesc sa duca la bun sfarsit tot ce isi propun. Totusi, rezultatele nu sunt mereu la inaltimea asteptarilor deoarece se pare ca aceste persoane cu numele de Alina sunt dezordonate, foarte curioase si trec rapid de la un subiect la altul fara sa traga concluziile.

"Alina" are diferite variante in mai multe limbi ale lumii: in engleza exista variante precum "Aleana", "Aleene", "Aleena", "Aline", "Alyna", "Alyona" etc. In franceza, armena, rusa, irlandeza si scotiana se foloseste adesea varianta de "Aline", iar germanii folosesc varianta "Alinda".

Personalitati cu numele de "Alina":

 • Alina Astafei, atleta cu dubla nationalitate (romana si germana), castigatoare a numeroase Campionate Mondiale si Europene
 • Alina Cojocaru, balerina romanca, prim-balerina in Baletul National Englez
 • Alina Dumitru, judoka romanca, campioana olimpica si multipla campioana europeana
 • Alina Somova, balerina rusa, prima-balerina la Baletul Mariinsky din Sankt Petersburg

4. Calin / Calina

Daca trebuie sa ne referim la numele cu o traditie indelungata din onomastica noastra, atunci cu siguranta, in primele randuri, vor fi incadrate la forma de masculin a prenumelui "Calin", precum si cea de feminin , "Calina", nume care inca mai sunt folosite chiar si in contemporaneitate, acum, cand onomastica noastra manifesta o tendinta tot mai puternica de a imprumuta nume din tarile occidentale.

Cea mai plauzibila teorie a provenientei formei masculine "Calin" este cea care demonstreaza existenta numelui slav "Kalin". Totusi, "Calin" este considerat un nume romanesc cu semnificatia de "puternic, frumos". Popularitatea sa a crescut si datorita poemului eminescian "Calin (File din poveste)".

Forma feminina "Calina" este, cu siguranta, un derivat al numelui masculin, dar exista si in limba engleza, mai exact in dialectul irlandez, o forma a prenumelui feminin. Se pare ca britanicii folosesc formele exclusiv feminine de "Kaylyn" sau "Cailin".

Persoanele care poarta numele de "Calin" sau "Calina" au o tendinta spre creativitate, spre expresivitate. Sunt atrase de arta si de frumusete. Au o dorinta arzatoare de a-si folosi abilitatile de lider, isi doresc sa se implice in cat mai multe activitati, dar uneori sunt nechibzuiti in privinta banilor si a energiei depuse.

Prenumele masculin "Calin", fiind de origine exclusiv romaneasca, nu exista variante in alte limbi ale lumii. Forma feminina "Calina", desi nu are vreo legatura cu etimologia britanica, are forme in limba engleza precum "Kalyn", "Kaylynn", "Cailyn" sau "Kailyn".

Personalitati cu numele de "Calin":

 • Calin Alupi, pictor roman
 • Calin Dan, artist, teoretician si custode roman
 • Calin Moldovan, fotbalist roman
 • Calin Popescu-Tariceanu, politician roman, fost Prim-Ministru al Romaniei

Personalitati cu numele de "Calina":

 • Angela Calina, personalitate TV filipineza
 • Kaylin Richardson, fosta skioare americana, a participat la JO de Iarna din 2006 si 2010, s-a retras pe 26 martie 2010
 • Kaylin Anders, scriitoare si designer vestimentar
 • Kaylyn McKenzie Kyle, jucatoare de fotbal din Canada

5. Carina

Nume derivat din latina veche, de la cuvantul "cara" semnificand "drag, iubit". Se pare ca ar fi si o varianta prescurtata a numelui provenit din franceza, "Catherina". "Carina" este numele constelatiei din partea de sud a cerului, desi in acest caz in latina inseamna "chila", facand referire la o parte din corabia lui Iason, "Argo".

Persoanele ce poarta numele de "Carina" tind sa fie initiatori de evenimente, sa fie lideri si nu supusi, avand personalitati puternice. Se concentreaza adesea pe obiective specifice si cauta de fiecare data noi idei creative, avand abilitatea de a le implementa cu eficienta si determinare. Isi doresc sa ii inspire pe ceilalti si isi impartasesc propriile pareri cu privinta la problemele spirituale. Sunt curajoase, dar uneori agresive si de multe ori incapatanate, mandre si nerabdatoare.

Variante ale numelui "Carina" in diferite limbi ale lumii: "Karina", "Carin", "Karin" (suedeza, norvegiana, daneza), "Katsiaryna" (bielorusa), "Ekaterina", "Ekaterine" (bulgara, georgiana), "Ina", "Kata", "Katarina", "Kate", "Katica", "Tina" (croata), "Karin", "Katrina", "Rina", "Katrein", "Rini", "Riny", "Tina", "Trijntje" (olandeza), "Kadri", "Kaia", "Kaisa", "Kaja", "Katariina", "Kati", "Riina", "Triinu" (estoniana), "Katerina", "Aikaterina", "Katina" (greaca), "Kakalina" (hawaiana), "Karina", "Kasia", "Katarzyna" (poloneza), "Cadi", "Catrin" (galeza), "Carine", "Karine" (franceza)

Personalitati cu numele de "Carina":

 • Carine Adler, regizor din Brazilia
 • Carine Quadros, actrita din Brazilia
 • Karine Costa, cantareata franceza
 • Karine Ruby, practicanta de snowboard din Franta, campioana olimpica
 • Karine Saporta, coregrafa, dansatoare din Franta, una din cele mai importante personalitati din dansul francez
 • Karine Sergerie, campioana mondiala din 2007 la Taekwondo, categoria Femei 67 Kg
 • Anna Karina, actrita danezo-franceza
 • Karina Berger, model din Elvetia

6. Carol / Carolina

Prenumele sunt de origine germanica si are semnificatia de "om, barbat". "Carol" si "Carolina" provin de la "Karl", foarte raspandit la popoarele din Centrul si Vestul Europei. "Kar" a fost folosit si pentru a-i denumi pe cei care deveneau maestri la curtea regilor franci. In vocabularul englez, "Carol" provine de la numele "Carolus" si inseamna "cantec" sau "imn".

Persoanele care poarta numele de "Carol" sau "Carolina" sunt emotive si se zbat foarte mult pentru a se face remarcate, admirate, iubite. Au o distinctie naturala si nu prea refuza ceea ce li se cere. Sunt istete si sociabile, corecte si cu un rationament de admirat.

"Carol" in alte limbi ale lumii: "Carlos", "Carlito" (spaniola, catalana, portugheza), "Carlo" (italiana), "Karl", "Carl" (daneza, norvegiana, suedeza, germana), "Kaarle", "Kaarlo", "Karl", "Kalle" (finlandeza), "Charles", "Charley", "Chuck" (engleza), "Karol", "Karel" (slovaca, slovena, poloneza), "Kale" (hawaiana), "Karolis" (lituaniana), "Charles", "Charlot" (franceza), "Karcsi", "Károly" (maghiara), "Siarl" (galeza), "Séarlas" (irlandeza).

"Carolina" in diferite limbi ale lumii: "Charlize" (afrikani), "Carla" (catalana), "Karla", Karoline", "Carola", "Caroline", "Ina", "Line" (daneza, norvegiana, suedeza, germana), "Karoliina", "Liina" (finlandeza), "Karolina" (macedoniana, lituaniana, maghiara, slovena, slovaca), "Carole", "Caroline", "Charlot", "Line" (franceza).

Personalitati cu numele de "Carolina":

 • Carolina Östberg, cantareata de opera din Suedia
 • Carolina Klüft, atleta suedeza

Personalitati cu numele de "Carol":

 • Carol I si II ai Romaniei, regi ai tarii noastre intre 1881-1914, respectiv 1930-1940
 • Carol Davila, medic roman, initiatorul sistemului medical din Romania

7. Catalin / Catalina / Ecaterina

Numele de "Catalina" este considerat o varianta in limba spaniola a prenumelui "Katherina", iar "Catalin" este forma de masculin folosita cel mai mult in Romania. Originea numelui "Ecaterina" este in continuare dezbatuta, cu unii cercetatori considerand ca provine de la numele grecesc "Aikaterine", iar altii spunanad ca ar putea fi un derivat de la un alt nume grecesc, "Hekaterine", care provine de la cuvantul "hekateros" semnificand "amandoi / amandoua". Totodata, ar mai putea fi un derivat de la numele zeitei Hecate sau un derivat de la grecescul "aikia (tortura)". Cercetatorii considera ca numele de "Ecaterina" ar mai putea proveni de la un nume coptic care ar inseamna "consacrarea mea de numele tau".

Persoanele care poarta numele de "Catalina" au un simt excelent al analizei, al intelegerii si al invatarii. Sunt tacute si introvertite, dar cand le sunt prezentate anumite probleme acestea stiu sa le vada in ansamblu si sa le gestioneze. Uneori simt nevoia de a crea, de a se exprima si duc lipsa unor medii frumoase in jurul lor.

Cei care poarta numele de "Catalin" au dorinta de a-i intelege si de a-i ajuta pe altii cu problemele lor, dar pot deveni prea implicati si ingrijorati de situatie. Sunt de o natura buna si linistita, stiind sa se bucure de viata de familie. Inclinatia dumneavoastra este spre a urmari o ocupatie in care trebuie sa aveti un anumit nivel de responsabilitate si diplomatie in contact cu oamenii.

Purtatoarele numelui de "Ecaterina" sunt foarte ordonate si dedicate in viata. Se concentreaza mai mult pe ordine si pe caracterul practic, uneori fiind foarte atente si retrase. Au o dorinta ascunsa de a crea, de a se exprima, avand inclinatii spre oratorie, muzica, actorie sau literatura.

Variante ale numelui "Catalina": "Katelijn", "Katelijne" (olandeza), "Caitlin", "Kathleen", "Caelie", "Caetlin", "Caileigh", "Cailin", "Caitlyn", "Caleigh", "Katee", "Katelin", "Katelyn", "Katelynn", "Kayly", "Kaylyn", "Kaylin", "Kalylynn" (engleza), "Katina" (greaca), "Kakalina", "Kalena" (hawaiana), "Katalin", "Katalinka" (maghiara), "Caitlín", "Caitlin", "Cathleen", "Kathleen", "Cáit" (irlandeza).

Numele de "Catalin" nu are variante in alte limbi deoarece este un nume mai mult pentru limba romana, in celelalte tari avand forma identica.

Variante ale numelui "Ecaterina" in diferite limbi ale lumii: "Ekaterina", "Katerina" (bulgara), "Katarina", "Ina", "Kata", "Katica", "Tina" (croata), "Kateřina", "Katka" (ceha), "Catherine", "Katarina", "Kathrine", "Caja", "Carina", "Ina", "Kaja", "Karen", "Karin", "Karina", "Katharina", "Katja", "Trine" (olandeza), "Kadri", "Katariina", "Kaia", "Kaisa", "Kaja", "Riina", "Triinu" (estoniana), "Katariina", "Katriina", "Iina", "Kaarina", "Kaija", "Kaisa", "Karin", "Kata", "Kati", "Katri", "Riina" (finlandeza), "Catherine", "Carine", "Karine" (franceza), "Ekaterine", "Eka" (georgiana), "Aikaterine", "Katerina", "Katina" (greaca), "Katalin", "Katarina", "Kata", "Katalinka", "Katica", "Kató", "Kitti" (maghiara), "Catarina", "Caterina", "Rina" (italiana), "Kotryna", "Katré" (lituaniana), "Karen", "Kaia", "Kaja", "Kari", "Katharina", "Kathrine", "Katrine", "Katja" (norvegiana, suedeza), "Katarzyna", "Karina", "Kasia" (poloneza), "Catarina", "Cátia" (portugheza), "Jekaterina" (slovena), "Catalina" (spaniola), "Kateryna" (ucrainiana).

Personalitati cu numele de "Catalina":

 • Catalina Artusi, actrita argentiniana
 • Catalina Berroa, muziciana cubaneza
 • Catalina Cristea, jucatoare de tenis din Romania
 • Catalina Denis, actrita columbiana
 • Catalina Ponor, gimnasta din Romania, multipla campioana olimpica si europeana

Personalitati cu numele de "Catalin":

 • Catalin Naum, regizor roman de teatru, cunoscut pedagog
 • Catalin Mitulescu, regizor de film, producator si scenarist roman
 • Catalin Munteanu, fotbalist roman
 • Catalin Hildan (1976 - 2000), fotbalist roman
 • Catalin Botezatu, creator de moda si fotomodel din Romania
 • Catalin Marin, actor roman
 • Catalin Ionescu, scriitor roman, eseist, editor, critic, traducator, realizator de emisiuni
 • Catalin Maruta, personalitate TV
 • Catalin Fercu, jucator de rugby din Romania

Personalitati cu numele de "Ecaterina":

 • Ecaterina Nazare, actrita romanca
 • Ecaterina Teodoroiu, eroina a Primului Razboi Mondial
 • Catherine de Medici, Regina Frantei intre anii 1547 si 1559
 • Ecaterina a II-a a Rusiei sau Ecaterina cea Mare, imparateasa a Rusiei intre anii 1762 si 1796
 • Catherine, Ducesa de Cambridge (cunoscuta sub numele de Kate Middletoninainte de casatorie)
 • Katheryn Elizabeth Hudson, cantareata cunoscuta sub numele de scena Katy Perry
 • Catherine Bell, actrita din SUA
 • Katharine Houghton Hepburn, actrita din SUA
 • Katie Holmes, actrita din SUA

8. Catrina / Caterina

"Catrina" este o forma a numelui "Caterina", acesta provenind de la grecescul "Αικατερινη" (Aikaterine). Etimologia numelui este inca dezbatuta: ar putea deriva de la numele grecesc "Εκατερινη" (Hekaterine) care inseamna "fiecare din cele doua", ar putea fi un derivat de la numele zeitei Hecate, ar putea fi legat de cuvantul "αικια" (tortura) sau ar putea proveni de la un nume coptic ce inseamna "consacrarea mea numelui tau". La inceputurile Erei Crestine numele a fost asociat cu grecescul "καθαρος" (pur), iar scriera latina a schimbat "Katerina" in "Katharina" pentru a reflecta acest lucru.

Persoanele care poarta numele de "Catrina" sau "Caterina" sunt abile, inteligente, dar au o natura mai sensibila. Au o abilitatea creativa, o inclinatie inspre arte, muzica, pictura sau moda si apreciaza imprejurimile rafinate. Sunt sociabile, afectuoase, amabile si chibzuite. Raspund usor la dragoste din partea altora, fiind romantice si visatoare, astfel ca pot intra cu usurinta in aventuri.

"Catrina" / "Caterina" in diferite limbi ale lumii: "Katsiaryna" (bielorusa), "Katerina" (bulgara, greaca, macedoniana, rusa), "Katarina" (croata, daneza, germana, maghiara, norvegiana, sarba, slovena, suedeza), "Kateřina" (ceha), "Katarína" (slovaca), "Katrina" (olandeza, engleza, germana, suedeza), "Katrin" (estoniana, germana, suedeza), "Catrin" (germana, galeza), "Catrine" (suedeza), "Katharina" (daneza, germana, norvegiana, suedeza), "Katharine" (engleza, germana).

Personalitati cu numele de "Catrina" / "Caterina":

 • Katrina Begin, actrita americana
 • Katrina Elayne Steward, coregrafa si dansatoare americana
 • Catarina Ruivo, regizor din Portugalia
 • Catarina Lindqvist, jucatoare profesionista de tenis din Suedia
 • Caterina Caselli, cantareata, actrita si producatoare din Italia
 • Caterina Cavalieri, soprana austriaca

9. Clementina

Numele provine din limba latina, de la masculinul "Clemens" sau "Clementius" si are insemnatatea de "milostiv, bland". Acest nume a fost purtat de 14 suverani pontifi, inclusiv de Sfantul Clement I, al treilea papa, unul din Parintii Apostolici. In general, numele a fost folosit in Europa Crestina (sub diferite forme). In Anglia a devenit mai putin intalnit imediat dupa Reforma Protestanta, dar a reaparut in secolul al XIX-lea.

Purtatoarea numelui de "Clementina" este o persoana foarte intelegatoare, cu dorinta de a-i ajuta pe cei din jur, dar care se poate implica prea mult in problemele altora si se ingrijoreaza prea mult. Isi doreste o casa si o familie a sa si este capabila sa realizeze o atmosfera intelegatoare si armonie in familie deoarece este maleabila, iertatoare si plina de tact. Iubeste copiii si nu ezita sa aibe grija de cei care ar avea nevoie de ea. Cand este posibil, evita sa intre in polemici si discutii deoarece prefera sa nu se amestece in probleme care ranesc sentimentele cuiva. Desi isi recunoaste responsabilitatile, este dispusa sa lase lucrurile deoparte pana cand este fortata sa ia masuri. Daca are oportunitatea, ar putea sa isi dezvolte abilitati muzicale si artistice.

Numele "Clementia" in diferite limbi ale lumii: "Klementina" (croata, slovena), "Ina" (croata), "Tina" (croata, slovena, macedoniana, italiana), "Klimentina" (macedoniana), "Klementyna" (poloneza), "Clemence", "Clemency" (engleza), "Clémence", "Clementine" (franceza).

Personalitati cu numele de "Clementina":

 • Printesa Clémentine a Belgiei
 • Clémentine Célarié, actrita din Franta
 • Clementine Churchill, Baroneasa Spencer - Churchill, sotia lui Sir Winston Churchill
 • Clementine Ford, actrita americana
 • Clémentine Deliss, custode, cercetator si plublicist, nascuta in Londra din parinti franco-austrieci
 • Clémentine Hélène Dufau, pictorita din Franta
 • Clementina Díaz y de Ovando, scriitoare si cercetatoare mexicana, specializata pe arta si arhitectura din Noua Spanie

10. Corina

Desi este foarte popular la noi in tara, numele isi are originea in Grecia. Latinizat din numele grecesc "Korinna", acesta fiind derivat din cuvantul "kore" si inseamna "fecioara, domnisoara". In limba latina numele are semnificatia de "sageata". Se presupune ca ar exista si o varianta in celtica veche, numele provenind elementul "kar" si inseamna "prieten". In era moderna numele "Corina" a fost folosit incepand cu secolul al XVII-lea, atunci cand Robert Herrick l-a utilizat in poemul sau "Corinna's going a-Maying".

Persoanele care poarta numele de "Corina" au o abilitate foarte buna in afaceri si un deosebit respect pentru standardele corespunzatoare de conduita si comportament. Stiu sa aprecieze muzica, literatura, arta si filozofie, chiar ar putea fi foarte creative in aceste domenii. Sunt persoane foarte ordonate si constiincioase, avand o dorinta de a face lucrurile asa cum trebuie. Desi au o minte sclipitoare si creativa, exista totusi unele lucruri pe care nu le inteleg in totalitate.

"Corina" in diferite limbi ale lumii: "Corinne", "Corinna", "Corrina", "Corrie", "Corie", "Coreene", "Coreen" (engleza), "Corinna" (germana), "Korina", "Korinna" (greaca), "Corinne" (franceza).

Personalitati cu numele de "Corina":

 • Corina Monica Ciorba (nume de scena "Corina"), cantareata romanca
 • Corina Chiriac, cantareata si prezentatoare TV din Romania
 • Corina Belcea, violonista romanca
 • Corinna Tsopei, model si actrita din Grecia
 • Corinne Calvet, actrita franceza
 • Corinne Griffith, actrita americana
 • Corri English, actrita americana


  Urmatoarele 10>>

Afisare de la 1 la 10 din : 27 rezultate