Semnificatia numelui Irina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Irina

Cautarea dumneavoastra: "Irina"Semnificatia prenumelui Irina

1. Irina

Numele de "Irina" isi are radacinile in limba greaca, numele de "Eiran" sau "Elre na" fiind populare in Grecia Antica. Aceste nume aveau o semnificatie clara deoarece erau derivate din substantivul "eire ne" care inseamna "pace". In mitologia greaca, "Eire ne" era una dintre cele trei chore, fiicele lui Zeus si ale lui Themis, care ocrotesc natura si pazesc locasurile ceresti din Olimp. Se pare ca in Antichitate a existat si o varianta masculina a numelui, "Eirenaios" insemnand "dedicat pacii, facator de pace".

Purtatoarele numelui de "Irina" sunt persoane in general timide, care nu intra intr-o discutie foarte rapid, mai ales atunci cand se afla in mijlocul unor persoane necunoscute. Trebuie sa cunoasca bine persoanele din jur inainte de a socializa cu acestea. Totusi, au o dorinta interioara de a-si folosi abilitatile de conducator. Mai degraba se axeaza pe problemele mari, importante si pe delegarea detaliilor.

"Irinia" in alte limbi: "Irena", "Ena" (croata), "Irena", "Irenka" (ceha), "Irene" (daneza, engleza, germana, italiana, norvegiana, portugheza, spaniola, suedeza, finlandeza), "Iria" (galiciana), "Iren" (maghiara), "Eireen" (irlandeza), "Irena" (poloneza, sarba, slovena), "Iryna" (ucrainiana), "Arina" (rusa), "Irine" (georgiana).

Personalitati cu numele de "Irina":

  • Irina Baskakova, atleta sovieta
  • Irina Loghin, cantareata romanca
  • Irina Antonenko, model, detinatoarea titlului de "Miss Rusia 2010"
  • Irina-Camelia Begu, jucatoare de tenis romanca


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate