Semnificatia numelui Liliana

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Liliana

Cautarea dumneavoastra: "Liliana"Semnificatia prenumelui Liliana

1. Liliana

Exista mai multe variante despre provenienta numelui Liliana. O prma varianta ar fi ca numele este de origine latina si provine de la cuvantul "lilium", adica floare de crin. O a doua varianta este cea care explica numele ca fiind o combinatie intre cele doua prenume "Lili" si "Ana", desi "Lili" este folosit ca si nume de alint, ca nume prescurtat. Cea de-a treia varianta explica faptul ca numele isi are originile ebraica, in cuvintele "el-isha-beth" care inseamna, pe rand, Dumnezeu, mantuire si casa.

Purtatoarele numelui de Liliana sunt persoane pasionale si seducatoare, avand o stralucire iesita din comun. Lupta cu pasiune pentru ceea ce isi doresc si isi propun, pentru ideile lor. Aceste persoane au adesea tendinta de a se dedica in construirea vietilor lor pe o fundatie solida bazata pe ordine si disciplina.

Numele "Liliana" in diferite limbi ale lumii: "Libbie", "Liddy", "Lilian", "Lillia" (in engleza), "Lilly" (in daneza), "Lili", "Lilian", "Liliane", "Lilianne" (in franceza), "Lilias", "Lillias" (in scotiana).

Personalitati cu numele de Liliana:

  • Liliana Castro, actrita braziliana
  • Liliana Dobrescu, inotatoare romanca
  • Liliana Domingez, model de origine mexicana
  • Liliana Cavani, regizor si scenarista din Italia
  • Liliana Gafencu, canotoare romanca, castigatoare a trei medalii olimpice de aur


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate