Semnificatia numelui Mirel

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Mirel

Cautarea dumneavoastra: "Mirel"Semnificatia prenumelui Mirel

1. Mirel

Preumele masculin "Mirel" este considerat a fi de origine franceza si ar avea insemnatatea de "admirat, rebel". Totusi, se mai considera ca "Mirel" este varianta masculina a numelui "Mirela", imprumutat din Occident si devenit cunoscut pe plan international prin intermediul poemului de dragoste scris de Frederic Mistral, "Mireille". Lingvistul francez A. Dauzat sustine ca numele "Mirel" se trage din frantuzescul "Mireille" care are la baza cuvantul de origine latina "mirari" si inseamna "a se minuna, a uimi, a se uita".

Persoanele care poarta numele de "Mirel" se adapteaza usor oricarei situatii si de multe ori isi urmeaza intuitia. Sunt foarte loiali cand vine vorba de prietenie si au un dar de a media problemele si relatiile interpersonale. Au o atractie spre aventuri si calatorii, avand dorinte de a se implica in cat mai multe activitati.

"Mirel" in diferite limbi ale lumii: "Mizel", "Miel", "Merel" (basca), "Mirek" (croata), "Mirello" (italiana), "Demirel" (turca), "Niréèl" (ebraica).

Personalitati cu numele de "Mirel":

  • Amelia Mirel, cantareata si actrita de filme mute din Argentina
  • Loïc Merel, matematician francez
  • Hakan Demirel, jucator de baschet turc
  • Volkan Demirel, fotbalist turc
  • Mirel Josa, antrenor de fotbal din Albania
  • Mirel Matei Rădoi, fost fotbalist si antrenor de fotbal din Romania

2. Mirela

Se pare ca numele "Mirela" este o forma a frantuzescului "Mireille" sau a italienescului "Mirella". Este imprumutat mai recent din Occident, dar este foarte frecvent in epoca noastra. In franceza, "Mireille" inseamna "a admira", dar numele este similar cu verbul din limba spaniola "mirar" care inseamna "priveste-o, admir-o". De asemenea, in limba romana, "Mirela" este considerat un nume "muzical" deoarece in componenta sa exista notele muzicale MI, RE si LA.

In Franta, numele de "Mireille" se bucura de o popularitate deosebita, mai ales datorita literaturii si anume in poemul provensal "Mireio"(1859) scris de poetul francez Frederic Mistral (1830-1914).

Persoanele care poarta numele de Mirela sunt adesea femei discrete si neobisnuite, inconjurate de o aura de mister. Sunt foarte secretoase, enigmatice si au o stapanire de sine impresionanta. Nu sunt agresive, dar sunt foarte intuitive si poseda o naturalete iesita din comun. Desi uneori isi merita dreptul de a fi in frunte, nu vor cauta niciodata acest lucru. Sunt adesea atrase spre profesiile originale, independente sau de avangarda precum moda sau media. Se impaca foarte bine cu profesii legate de calatorii si de munca nocturna, precum si de domenii ca sanatatea sau justitia.

"Mirela" in diferite limbi ale lumii: spaniolii si catalanii folosesc variantele "Mireia" sau "Mireya", iar in dialectul occitan se foloseste forma "Mirèio". In Italia exista varianta de "Mirella", iar in Franta se foloseste "Mireille". In limba croata se foloseste si varianta diminutiva "Mirica".

Personalitati cu numele de "Mirela":

  • Mirela Roznoveanu, critic literar, scriitoare si jurnalista de origine romano-americana
  • Mirela Pasca, gimnasta romanca
  • Mireille Darc, model si actrita din Franta
  • Mireille Enos, actrita americana


Afisare de la 1 la 2 din : 2 rezultate