Semnificatia numelui Mirela

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Mirela

Cautarea dumneavoastra: "Mirela"Semnificatia prenumelui Mirela

1. Mirela

Se pare ca numele "Mirela" este o forma a frantuzescului "Mireille" sau a italienescului "Mirella". Este imprumutat mai recent din Occident, dar este foarte frecvent in epoca noastra. In franceza, "Mireille" inseamna "a admira", dar numele este similar cu verbul din limba spaniola "mirar" care inseamna "priveste-o, admir-o". De asemenea, in limba romana, "Mirela" este considerat un nume "muzical" deoarece in componenta sa exista notele muzicale MI, RE si LA.

In Franta, numele de "Mireille" se bucura de o popularitate deosebita, mai ales datorita literaturii si anume in poemul provensal "Mireio"(1859) scris de poetul francez Frederic Mistral (1830-1914).

Persoanele care poarta numele de Mirela sunt adesea femei discrete si neobisnuite, inconjurate de o aura de mister. Sunt foarte secretoase, enigmatice si au o stapanire de sine impresionanta. Nu sunt agresive, dar sunt foarte intuitive si poseda o naturalete iesita din comun. Desi uneori isi merita dreptul de a fi in frunte, nu vor cauta niciodata acest lucru. Sunt adesea atrase spre profesiile originale, independente sau de avangarda precum moda sau media. Se impaca foarte bine cu profesii legate de calatorii si de munca nocturna, precum si de domenii ca sanatatea sau justitia.

"Mirela" in diferite limbi ale lumii: spaniolii si catalanii folosesc variantele "Mireia" sau "Mireya", iar in dialectul occitan se foloseste forma "Mirèio". In Italia exista varianta de "Mirella", iar in Franta se foloseste "Mireille". In limba croata se foloseste si varianta diminutiva "Mirica".

Personalitati cu numele de "Mirela":

  • Mirela Roznoveanu, critic literar, scriitoare si jurnalista de origine romano-americana
  • Mirela Pasca, gimnasta romanca
  • Mireille Darc, model si actrita din Franta
  • Mireille Enos, actrita americana


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate