Semnificatia numelui Monica

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Monica

Cautarea dumneavoastra: "Monica"Semnificatia prenumelui Monica

1. Monica

Exista diverse ipoteze despre originea numelui "Monica", doua dintre ele fiind cele mai importante si mai apropiate de adevar. Prima ar fi ca numele se trage din limba latina si inseamna "a da sfaturi, a consilia", iar cea de-a doua ipoteza si cea mai viabila este cea conform careia numele ar fi de origine greceasca, prenumele "Monikos", "Monika", folosite de greci, fiind forme pentru "Monachos" care are semnificatia de pustinc, monah si este format din cuvantul "monos", adica "singur". Forma prescurtata a numelui, "Mona", este de origine germanica si este asociata semnificatiei "a gandi, a crede".

Purtatoarele numelui de Monica sunt persoane foarte active, pe care va puteti baza la nevoie. Acestea nu suporta lenea si poseda o dorinta de a intelege si a analiza lumea in care traiesc, de a invata adevarurile ascunse. Sunt persoane cu umor si cu simt al umorului, dar pot deveni violente daca isi dau seama ca se glumeste despre ele.

"Monica" in diferite limbi ale lumii: "Monique" (in franceza, engleza si olandeza), "Monika" ( in croata, ceha, maghiara, letona, lituaniana, poloneza, slovena si slovaca), "Monika" sau "Mona" (in suedeza, norvegiana si daneza), "Mónica" (in spaniola si portugheza).

Personalitati cu numele "Monica":

  • Sfanta Monica de Hippo, de origine numidiana, mama Sfantului Augustin
  • Monica Anghel, cantareata romanca
  • Monica Lovinescu, critic literar
  • Monica Seles, jucatoare de tenis de origine americano-sarba
  • Monica Bellucci, actrita italiana
  • Mónica Cruz, actrita spaniola
  • Monica Niculescu, jucatoare de tenis din Romania
  • Monica Zetterlund, cantareata si actrita din Suedia


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate