Semnificatia numelui Nadia

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Nadia

Cautarea dumneavoastra: "Nadia"Semnificatia prenumelui Nadia

1. Nadia

Este o varianta a numelui de origine slava, "Nadezhda", care inseamna "speranta". Totusi, se pare ca ar avea unele radacini originare din mitologiei Greciei Antice. In Franta, numele a inceput sa fie folosit inca din secolul al XIX-lea. Numele a devenit foarte popular datorita gimnastei romance Nadia Comaneci.

Persoanele care poarta numele de "Nadia" tind sa fie mai tacute si uneori timide, dar sunt cooperante cu cei din jur, se adapteaza usor. Sunt de incredere si respecta secretele altora, avand inclinatie spre cariere in diplomatie sau mediere. Adesea sunt foarte intuitive si sunt foarte atenti la detalii. Sunt foarte ordonate, dar pot avea unele momente de nesiguranta.

"Nadia" in diferite limbi ale lumii: "Nadejda", "Nadya" (rusa, bulgara, ucrainiana), "Naděžda", "Nad'a" (ceha), "Nadine" (engleza), "Nadège", "Nadine" (franceza), "Nadine", "Nadja" (germana), "Nadežda" (sarba, slovaca, letona), "Nadja" (slovena), "Nadiyya", "Nadya" (araba), "Nadiye" (turca).

Personalitati care poarta numele de "Nadia":

  • Nadia Comăneci, gimnasta romanca, fosta campioana olimpica la gimnastica, prima gimnasta care a primit nota perfecta, "10"
  • Nadia Ali, cantareata, compozitoare americana, castigatoare a Premiului Grammy
  • Nadia Bjorlin, actrita americana
  • Nadia Farès, actrita franceza
  • Nadia Camukova, profesoara din Rusia, considerata a avea cel mai mare IQ din lume
  • Nadezhda Zabela-Vrubel, soprana rusa


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate