Semnificatia numelui Nelu

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Nelu

Cautarea dumneavoastra: "Nelu"Semnificatia prenumelui Nelu

1. Nelu

Este diminutivul numelui romanesc "Ion". Acesta provine de la numele "Iohannes", forma latina a numelui grec "Ιωαννης" (Ioannes) si insemna "Yahweh este milostiv". Popularitatea numelor se datoreaza personajelor din Noului Testament, ambii fiind sfinti importanti.

Purtatorul numelui de "Nelu" este o persoana serioasa, responsabila si stabila. Ii plac copiii, iar ca parinte este drept si intelegator. Desi are o judecata buna in afaceri, nu este agresiv in acestea deoarecee nu isi doreste sa starneasca probleme. Are tact si diplomatie, fiind perfect pentru slujbe unde are de-a face cu oamenii. Este onest si responsabil, dar ii lipseste increderea in sine si initiativa.

Variantele numelui "Nelu" in alte limbi nu exista, dar putem trece cateva forme apropiate ale numelui "Ion" ce se aseamana si cu "Nelu": "Ion / Ioan" in alte limbi ale lumii: "Hans" (daneza, olandeza, germana, norvegiana, suedeza), "Hannes" (olandeza, finlandeza, germana, suedeza), "Hanne" (olandeza), "Janne" (finlandeza, suedeza), "Hannu" (finlandeza), "Nino" (italiana).

Personalitati cu numele de "Nelu":

  • Nelu Albu, cantaret roman
  • Nelu Balasoiu, cantaret roman
  • Ion Dumitrache, cunoscut ca Nelu Ploiesteanu, cataret de muzica lautareasaca din Romania
  • Nelu Dumitrescu, baterist roman, membru al formatiei "IRIS"


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate