Semnificatia numelui Raluca

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Raluca

Cautarea dumneavoastra: "Raluca"Semnificatia prenumelui Raluca

1. Raluca

Se pare ca numele isi are originile in limba romana si are semnificatia de "glorie, frumusete". Totusi, numele are anumite radacini grecesti - radicalul "Ral" provine de la cuvantul "Ralle", un hipocristic pentru numele "Herakleios".

Purtatoarele numelui de "Raluca" sunt persoane care au o natura blanda, gratioase. Stiu cum sa accepte parerile altora si punctele de vedere sau cel putin lasa aceasta impresie. Aceste persoane considera ca e mai bine sa evite certurile si sa se implice intr-o disputa doar atunci cand este ultima solutie de rezolvare, dar cand pornesc la atac, o fac cu o abilitate remarcabila, punand totul pe elementul surpriza. Aduc argumente solide si rationale in discutie, dar si elemente emotionale, atingand anumite coarde sensibile a celor din jur.

"Raluca" este un nume romanesc relativ modern si nu are alte forme sau variante in alte limbi ale lumii, dar putem lua in considerare unele diminutive precum "Ralu", "Ral" sau "Uca", acestea fiind folosite atat in tara noastra cat si peste hotare.

Personalitati cu numele de "Raluca":

  • Raluca sau Domnita Bala, fiica domnului Ioan Gheorghe Caragea
  • Raluca Olaru, jucatoare de tenis romanca
  • Raluca Ionita, canotoare romanca
  • Raluca Udroiu, inotatoare romanca


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate