Semnificatia numelui Remus

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Remus

Cautarea dumneavoastra: "Remus"Semnificatia prenumelui Remus

1. Remus

Numele isi are originile in limba latina, legenda romana spunand ca Remus este unul din fondatorii Romei, impreuna cu fratele sau geaman, Romulus. Nu se cunoaste cu exactitate care este semnificatia acestui nume, dar se considera ca ar putea fi sinonim cu "Fondator al Romei" sau ar putea fi un nume ce provine de la latinescul "remis" care inseamna "vasla".

Mitologia romana spune ca Romulus si Remus sunt fiii gemeni ai preotesei Rhea Silvia si ai zeului razboiului, Marte. Cei doi frati au fost gasiti si crescuti de o lupoaica. Mai tarziu, au pus bazele orasului Roma, ulterior, Romulus ucigandu-l pe Remus pentru a detine puterea deplina asupra Romei.

Persoanele care poarta numele de "Remus" au o inclinatie spre functii de conducere, de organizare, de supraveghere. Sunt lideri carismatici care isi duc de fiecare data sarcinile la bun sfarsit. Sunt disciplinati si corecti, dar uneori sunt foarte temperamentali si rigizi.

Numele "Remus" se regaseste in diferite limbi ale lumii, unele ditre variante fiind "Reamos", "Reamus", "Reemos", "Reemus", Rema" (engleza), "Remco", "Remes" (olandeza) si "Remo" (italiana, germana).

Personalitati cu numele de "Remus":

  • Remus Danalache, fotbalist (portar) roman
  • Remus Koffler, activist comunist roman
  • Remus von Woyrsch, maresal prusac ce a luptat in Primul Razboi Mondial
  • Jorge Matute Remus, inginer mexican
  • Ramola Remus, actrita din SUA


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate