Semnificatia numelui Toma

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Toma

Cautarea dumneavoastra: "Toma"Semnificatia prenumelui Toma

1. Toma

Provine de la numele din limba aramaica "תָּאוֹמָא" (Ta'oma) care inseamna "geaman". Este numele purtat de unul din apostoli din Noul Testament, cel care initial are dubii in privinta lui Iisus reinviat. Conform traditiei, apostolul Toma a fost martirizat in India. Datorita popularitatii acestuia, numele a intrat in folosinta comuna a lumii crestine.

"Toma" ar mai putea fi un diminutiv al numelui rusesc "Avtonom". Este, de asemenea, si un nume feminin care inseamna "palmier de curmale", derivat de la "Tamar", un nume din Biblia Ebraica dat fetelor nascute in ziua de sarbatoare "Sukkot".

Purtatorul numelui de "Toma" este o persoana tacuta, inteligenta si inventiva. Are o natura analitica si este interesat de misterele vietii. Este foarte metodic si ii place sa termine ceea ce a inceput, fara intreruperi, si caruia ii place sa aiba totul organizat. Are abilitatea de a se concentra ceea ce il face ideal pentru posturi de programare pe calculator, contabilitate sau orice alte posturi ce necesita concentrare si atentie la detalii.

Numele "Toma" in diferite variante ale lumii: "Tomo", "Tomica" (croata), "Thomas" (engleza, franceza, olandeza, germana, daneza, norvegiana, sudeza, greaca), "Tomas" (daneza, suedeza, norvegiana, lituaniana), "Maas" (olandeza), "Thom", "Tommie", "Tommy" (engleza), "Tom" (olandeza, engleza), "Toomas" (estoniana), "Tomi" (maghiara, finlandeza, galeza), "Tuomas", "Tuomo", "Tommi" (finlandeza), " Tomáš" (ceha), "Tomàs" (catalana), "Tamás" (maghiara), "Tómas" (islandeza), "Tomás" (irlandeza, portugheza, spaniola), "Tomé" (portugheza), "Tommaso" (italiana), "Toms" (letona), "Tàmhas", "Tavish", "Tòmas", "Tam" (scotiana), "Tomáš" (slovaca), "Tomaž" (slovena), "Tomos", "Twm" (galeza), "Tamati" (maori), "Foma" (rusa).

Personalitati cu numele de "Toma":

  • Alexandru Toma, poet, jurnalist, translator roman
  • Emile Toma, istoric politic palestinian
  • Peter Toma, savant de computere maghiar
  • Svetlana Toma, actrita rusa
  • Toma Bebić, muzician si artist croat
  • Toma Caragiu, actor roman
  • Toma Ciorbă, fizician basarabean
  • Toma Prošev, compozitor macedonian


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate