Semnificatia numelui Tudor

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Tudor

Cautarea dumneavoastra: "Tudor"Semnificatia prenumelui Tudor

1. Tudor

Se pare ca este de provenienta greaca, derivat de la numele "Theodoros" care inseamna "darul lui Dumnezeu", "theos" insemnand "Dumnezeu" si "doron" - "dar". A fost numele purtat de mai multi sfinti, inclusiv Theodor din Amasea, un soldat grec din secolul al IV-lea, Theodor din Tarsus, arhiepiscop de Canterbury i secolul VII si Theodor Studitul, un calugar bizantin al secolului IX. Numele a fost purtat si de doi suverani pontifi. Totusi, ar exista o corelare intre nume si provenienta sa celtica "Teutorigos" care inseamna "conducatorul poporului".

Cel care poarta numele de "Tudor" este o persoana responsabila si stabila. Are o minte calma care ii permite sa analizeze obiectiv si sa ia deciziile rapid, fiind capabil sa reuseasa in orice capacitate profesionala. Din pricina seriozitatii uneori pare foarte dominant in fata celorlalti. Are o personalitate umanitara, sarind rapid in sprijinul celor din jur. Ii plac copiii si mediile stabile. Are o apreciere deosebita pentru muzica si arta, fiiind capabil sa se exprime prin acestea.

Variante ale numelui "Tudor" in alte limbi ale lumii: "Tewodros" (amharica), "Toros" (armeniana), "Todor" (bulgara, macedoniana, sarba), "Tivadar", "Tódor" (maghiara), "Toše", "Toshe" (macedoniana), "Fedor", "Fedya" (rusa), "Fedir" (ucrainiana).

Personalitati cu numele de "Tudor":

  • Casa Tudorilor, Dinastie Regala a Angliei
  • Alexandru Tudor, arbitru de fotbal din Romania
  • Antony Tudor, coregraf britanic
  • Corneliu Vadim Tudor, politician roman
  • Igor Tudor, fotbalist croat
  • Tudor Arghezi, scriitor si poet roman
  • Tudor Vladimirescu, erou revolutionar, conducatorul Revolutiei din 1821


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate