Semnificatia numelui Veronica

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Veronica

Cautarea dumneavoastra: "Veronica"Semnificatia prenumelui Veronica

1. Veronica

Aliteratie latina a numelui "Berenice", ortografia fiind influentata de fraza eclesiastica latina "vera eikon" care inseamna "imagine adevarata". Este forma macedoniana a numelui atenian "Phereníkē" sau "Pheroníkē". Aceasta forma a fost popularizata datorita folosirii extensive ca si un nume feminin regal de catre dinastiile aflate la putere in zona Est-Mediteraneana, in perioada elenistica. Popularitatea numelui din perioada medievala si din timpurile moderne se datoreaza indeosebi importantei din Crestinism a Sfintei Veronica.

Purtatoarea numelui de "Veronica" este o persoana vesela, versatila si expresiva, cu o buna judecata in afaceri si un simt extraordinar al responsabilitatii, care o ajuta sa stabileasca relatii in pozitii de incredere. Are o minte agera si isteata, cu abilitatea de a realiza o afacere importanta intr-un timp foarte scurt. Isi iubeste mult familia si casa, fiind capabila sa ofere intelegere si afectiune.

"Veronica" in alte limbi ale lumii: "Roni", "Ronnie" (engleza), "Veronika" (bulgara, croata, ceha, daneza, germana, maghiara, letona, lituaniana, macedoniana, norvegiana, rusa, slovaca, slovena, suedeza), "Bérénice", "Véronique" (franceza), "Weronika", "Wera" (poloneza), "Nika" (rusa), "Véronica" (spaniola), "Verônica" (portugheza).

Personalitati cu numele de "Veronica":

  • Berenice Abbott, fotograf din SUA
  • Berenika Kohoutova, actrita si cantareata din Cehia
  • Veronica Ballestrini, cantareata americana
  • Veronica Carlson, model si actrita din Anglia
  • Veronika Freimanova, actrita din Cehia
  • Veronica Lake, actrita americana

Unul din cele mai importante filme romanesti, Elisabeta Bostan fiind regizor si scenarist, este "Veronica", personajul principal cu acelasi nume fiind interpretat de catre Lulu Mihaescu.


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate