Semnificatia numelui Vlad

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Vlad

Cautarea dumneavoastra: "Vlad"Semnificatia prenumelui Vlad

1. Vlad

Veche prescurtare a numelor slave incepand cu elementul "vladeti" care inseamna "a stapani, a conduce, a domni". Numele "Vlad" deriva din "Vladimir" sau "Vladislav", nume de origine slava.

Numele de "Vladislav" a fost atestat pentru prima data in Novgorod, in anul 1208. In tara noastra, numele "Vlad", "Vadislav" si "Vladimir" au aparut in primele documente ale Tarii Romanesti, astfel ca in anul 1364 a fost atestat numele de "Vladimir", iar in anul 1388 a fost pentru prima data atestat numele "Vlad", purtat de 30 de domni si mari boieri ai timpului.

Persoanele care poarta numele de "Vlad" sunt calmi, sensibili si idealisti care inspira armonie si stabilitate. Sunt mai rezervati si au nevoie de un mediu favoriabil pentru a fi capabili sa comunice eficient. Stiu sa aprecieze comfortul si linistea dintr-o casa. Aceste persoane poseda un simt profund al justitiei si orice violare a legii ii va irita inevitabil.

"Vlad" in diferite limbi ale lumii: "Vladislav", "Vlado" sau "Ladsilav" (bulgara, croata, ceha, sarba, slovaca si slovena), "László" sau "Laci" (maghaira), "Władysław", "Władek" sau "Włodzisław" (poloneza), "Vladan" (ceha si slovaca).

Personalitati cu numele de "Vlad":

  • Vlad I al Valahiei, domn al Tarii Romanesti in secolul XV, cunoscut si ca "Uzurpatorul"
  • Vlad al II-lea Dracul, domn al Tarii Romanesti in secolul XV
  • Vlad al III-lea Tepes, domn al Tarii Romanesti in secolul XV
  • Vladimir, Printul Serbiei intre anii 831 si 850
  • Vladimir cel Mare, Marele Print al Kievului intre anii 980-1015
  • Vladimir Putin, actualul presedinte al Rusiei
  • Vlad Mirita, cantaret roman
  • Vlado Kreslin, cantaret sloven

Vlad Dracul, print al Tarii Romanesti in secolul al XV-lea, a fost inspiratia care a dus la crearea personajului de film al vampirului Contele Dracula.


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate