Semnificatia numelui Zaharia

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Zaharia

Cautarea dumneavoastra: "Zaharia"Semnificatia prenumelui Zaharia

1. Zaharia

Provine de la numele ebraic "זְכַרְיָה" (Zekharyah) si inseamna "Yahweh (Dumnezeu) isi aminteste". Acesta este numele mai mutor personaje din Vechiul Testament, inclusiv al profetului, autorul Cartii lui Zaharia. De asemenea, numele apare si in Noul Testament, fiind purtat de tatal lui Ioan Botezatorul.

Purtatorul numelui de "Zaharia" este spontan si versatil, apreciaza lucrurile fine din viata si iubeste sa vorbeasca si sa dezbata. Are o vointa puternica si nu depinde de nimeni pentru incurajare. Dorinta pentru independenta si libertate sugereaza ca rareori tolereaza limitarile. Desi are o natura fericita si generoasa, nu reuseste sa tina de prietenii deoarece este putin prea dogmatic, argumentativ sau sarcastic.

"Zaharia" in diferite forme ale popoarelor lumii: "Zakaria", "Zakariya", "Zakariyya" (araba), "Zahari" (bulgara), "Sakari", "Sakke", "Saku" (finlandeza), "Zacharie" (franceza), "Zakaria" (georgiana), "Zachariasz" (poloneza), "Zakhar" (rusa), "Sachairi" (scotiana), "Zacarías" (spaniola), "Zekeriya" (turca).

Personalitati cu numele de "Zaharia":

  • Zaharia Stancu, prozator, romancier, poet si filozof roman
  • Zaharia Barsan, scenarist, poet si actor roman
  • Dorel Zaharia, fotbalist roman
  • Dorin Liviu Zaharia, muzician, compozitor, poet, eseist si filozof roman
  • Matei Zaharia, savant romano-canadian


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate