Semnificatia numelui Alice

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Alice

Cautarea dumneavoastra: "Alice"Semnificatia prenumelui Alice

1. Alice

Numele "Alice" este folosit cel mai des in limbile engleza si franceza, fiind o forma feminizata a numelui de fata "Alis" (mai timpuriu "Aalis"), provenit din franceza veche, care la randu-i isi are originile din limba germanica, fiind o prescurtare a numelui "Adelais", un derivat al numelui germanic "Adalhaidis". Elementul germanic "adal" inseamna "nobil", iar "haid" semnifica "pamant, mostenire", deci putem spune ca numele are semnificatia de nobilitate, mostenire nobila.

Numele a devenit popular si datorita operelor scrise de Lewis Carroll, "Alice in Tara Minunilor" si "Alice in Tara Oglinzilor", unde Alice este personajul principal.

Persoanele care poarta numele de "Alice" au o tendinta spre creativitate si sunt foarte bune in a se exprima. Sunt atrase de arta si adesea se bucura de viata. De multe ori sunt in centrul atentiei si sunt atrase spre carierele ce le pun in lumina reflectoarelor. Poseda o dorinta de a avea o relatie stabila, o familie, dar tind sa se implice in multe activitati, de multe ori fiind nechibzuite cand vine vorba de bani si energie.

"Alice" in diferite limbi ale lumii: in engleza exista variantele "Alicia", "Alease", "Alecia", "Alesha", "Alisa", "Alisha", "Alisia", "Alishia", "Alise", Allissa", "Alissa", "Alisya", Allycia", "Alyce", "Alycia", "Alys", "Alyse", "Alysa", "Alyssa" si "Alyshia". Francezii folosesc formele "Alix" si "Alison", iar portughezii au forma "Alícia". Nativii afro-americani folosesc variantele "Kalisha" sau "Talisha". In Olanda exista varianta "Alida", in Finlanda se folosesc formele "Aliisa", "Alisa" si "Alli", iar in Letonia se regaseste varianta "Alise". In limba maghiara exista variantele "Aliz" sau "Alíz". Polonezii au forma de "Alicja" si rusii folosesc varianta "Alisa". In Irlanda se foloseste forma de "Ailís", in Scotia exista varianta "Alieas", iar galezii folosesc numele "Alis".

Personalitati cu numele de "Alice":

  • Alice Heine, Printesa de Monaco, sotia Printului Albert I de Monaco
  • Printesa Alice a Regatului Unit, Marea Ducesa de Hesse si de pe Rin, a doua fiica a Reginei Victoria
  • Alice Adams, autoare americana
  • Alice Babs, cantareata si actrita suedeza
  • Alice Cooper, cantaret rock
  • Alice Bellagamba, actrita si dansatoare din Italia
  • Aliki Vougiouklaki, actrita greaca


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate