Semnificatia numelui Antonia

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Antonia

Cautarea dumneavoastra: "Antonia"Semnificatia prenumelui Antonia

1. Antonia

Antonia este unul dintre cele mai frumoase nume din onomastica noastra contemporana , cercetatorii lingvisti apropiind semnificatia acestui nume de substantivul grecesc "anthos" care inseamna "floare". Altii specialisti sunt de parere ca acest nume , corespondent feminin al prenumelui Anton, ar avea sensul de "frumos", respectiv "de nepretuit". Si, desi acestea nu sunt decat explicatii bazate pe etimologii populare, prenumele de fata Antonia se bucura de o popularitate destul de mare in randul romanilor.

Purtatoarele numelui de "Antonia" sunt persoane cu o dorinta interioara de a conduce, de a organiza, de a superviza si care isi doresc sa atinga un statut social inalt, putere si bogatie. Acestea tind sa fie idealiste si cu o imaginatie bogata, fiind intuitive si spirituale. Cauta adevarul spiritual si adesea il gasesc, iar latura lor vizionara ii poate inspira pe cei din jur. Au o fire sarmanta, ambitioasa si perseverenta, dar au o sensibilitate ascunsa, un defect ce le pune in dificultate in deciziile pe care le iau.

"Antonia" in diferite limbi ale lumii: "Antonella", "Antonietta", "Nella", "Tonina" (italiana), "Nia", "Toni", "Tonia", "Tonya" (engleza), "Teuna" (olandeza), "Donka" (bulgara), "Antonija", "Antica", "Antonela", "Nela", "Tonka" (croata, sarba, slovena), "Antonie" (ceha), "Toini" (finlandeza), "Antoinette", "Toinette" (franceza), "Antia" (galiciana), "Antónia" (maghiara, slovaca), "Antônia" (portugheza).

Personalitati cu numele de "Antonia":

  • Toni Collette (nascuta Antonia Collette), actrita si cantareata australiana
  • Antonia Kidman, jurnalista australiana, sora actritei Nicole Kidman
  • Antonia Thomas, actrita britanica
  • Printesa Antonia, Marchiza de Douro, descendenta Imparatului Wilhelm al II-lea al Germaniei
  • Printesa Antonia a Luxembourgului
  • Larissa-Antonia Marolt, actrita si model din Austria
  • Marie Antoinette (nascuta Maria Antonia Josepha Johanna), Arhiducesa de Austria, Regina Frantei si Navarra intre anii 1774 si 1792, sotia Regelui Louis al XVI-lea
  • Antonia Iacobescu, cantareata din Romania, cunoscuta dupa numele de "Antonia"


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate