Semnificatia numelui Ariana

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Ariana

Cautarea dumneavoastra: "Ariana"Semnificatia prenumelui Ariana

1. Ariana

Numele de fata "Ariana" este varianta italiana a numelui grecesc mitologic "Ariadna", care este compus din "ari", cu semnificatia de "cel mai" si "adnos", cu semnificatia "sfant". Se pare ca numele ar fi legat si de tarile estice ale Imperiului Persan, Aryana fiind numele unui oras de pe coasta nordului Tunisiei. In limba galeza, cuvantul "arian" inseamna "argint".

In mitologia greaca, Ariadna era fiica regelui Minos. Legenda spune ca, indragostita de Tezeu, Ariadna reuseste sa-l ajute pe acesta sa iasa din labirint dupa uciderea minotaurului cu ajutorul unui fir de lana (firul Ariadnei). Parasita de acesta in insula Naxos, Ariadna devine sotia zeului Dionysos.

Persoanele ce poarta numele de "Ariana" sunt competente, practice si, adesea, sunt capabile de a dobandi putere si averi. Tind sa devina de succes in afaceri si sunt capabile sa atinga noi limite financiare. Totusi, deoarece se concentreaza prea mult pe afaceri si pe obiective, isi neglijeaza vietile private si relatiile cu cei din jur.

"Ariana" in diferite limbi ale lumii: "Ariadna" (catalana, spaniola, rusa si poloneza), "Ariane", "Arianne" (franceza, germana si olandeza), "Arijana" (croata), "Arienne", "Aryana" (engleza), "Ariadnė" (lituaniana).

Personalitati cu numele de "Ariana":

  • Ariana Grande, actrita si cantareata americana
  • Ariana Reines, poeta si activista americana
  • Aryanna Sayeed, cantareata afgana
  • Arianna Hufington, publicista, cofondatoare a ziarului "Huffington Post"

2. Maria / Mariana / Mariela

Provine de la Miryam, nume ebraic insemnand copil dorit. Altii interpreteaza prenumele ca insemnand rebel sau multa amaraciune .


Afisare de la 1 la 2 din : 2 rezultate