Semnificatia numelui Casian / Casiana

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Casian / Casiana

Cautarea dumneavoastra: "Casian / Casiana"Semnificatia prenumelui Casian / Casiana

1. Casian / Casiana

Atat forma de feminin a numelui "Casiana", cat si cea de masculin "Casian", fac parte din categoria celor care au migrat gradual spre numele de familie. Cercetatorii lingvisti sunt de parere ca aceste nume s-au format de la Cassius. In privinta originii acestui toponim, s-au emis o serie de ipoteze. Una dintre ele sustine originea prelatina, bazandu-se pe presupunerea ca etruscii ar fi imprumutat numele din Orient. In irlandeza si galeza numele are semnificatia de "par cret".

"Cassius" a existat ca un nume de familie roman care probabil a fost derivat din cuvantul latin "cassus" insemnand "gol, pustiit". Acest nume a fost purtat de cativa dintre primii sfinti. In perioada moderna, a fost numele original al boxerului Muhammad Ali, numit dupa tatal sau Cassius Clay, acesta numit la randul sau dupa abolitionistul american Cassius Clay (1810 - 1903).

Persoanele cu numele de "Casian" sau "Casiana" au o dorinta de a-i inspira pe ceilalti pentru o cauza mai mare. Au tendinta de a fi creativi si sunt foarte buni in a se exprima. Sunt atrasi de arta si adesea se bucura foarte mult de viata. Sunt in centrul atentiei si isi doresc sa se implice in cat mai multe activitati, desi uneori sunt nechibzuiti cu energia si banii.

"Casian" si "Casiana" sunt doua nume foarte rare, astfel ca nu prea au multe variante in alte limbi. Putem remarca cele doua nume in limba engleza unde acestea se scriu "Cassian" si "Cassiana", dar mai au doua variante pentru forma feminina si anume "Cassia" si "Kassia".

Personalitati cu numele de "Casian":

  • Sf. Cassian din Imola, martir crestin din secolul IV
  • Sf. Cassian din Autun, episcop din Autun in secolul IV
  • Sf. Marcellus Centurionul, martir din Tingis, denumit si "Cassian"
  • Cassian Elwes, producator britanic de filme
  • Ed Cassian, fost jucator de baseball in MLB din SUA
  • Nina Cassian, scriitoare romanca

Personalitati cu numele de "Casiana":

  • Sfanta Cassia sau Kassia, stareta bizantina din secolul IX


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate