Semnificatia numelui Clementina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Clementina

Cautarea dumneavoastra: "Clementina"Semnificatia prenumelui Clementina

1. Clementina

Numele provine din limba latina, de la masculinul "Clemens" sau "Clementius" si are insemnatatea de "milostiv, bland". Acest nume a fost purtat de 14 suverani pontifi, inclusiv de Sfantul Clement I, al treilea papa, unul din Parintii Apostolici. In general, numele a fost folosit in Europa Crestina (sub diferite forme). In Anglia a devenit mai putin intalnit imediat dupa Reforma Protestanta, dar a reaparut in secolul al XIX-lea.

Purtatoarea numelui de "Clementina" este o persoana foarte intelegatoare, cu dorinta de a-i ajuta pe cei din jur, dar care se poate implica prea mult in problemele altora si se ingrijoreaza prea mult. Isi doreste o casa si o familie a sa si este capabila sa realizeze o atmosfera intelegatoare si armonie in familie deoarece este maleabila, iertatoare si plina de tact. Iubeste copiii si nu ezita sa aibe grija de cei care ar avea nevoie de ea. Cand este posibil, evita sa intre in polemici si discutii deoarece prefera sa nu se amestece in probleme care ranesc sentimentele cuiva. Desi isi recunoaste responsabilitatile, este dispusa sa lase lucrurile deoparte pana cand este fortata sa ia masuri. Daca are oportunitatea, ar putea sa isi dezvolte abilitati muzicale si artistice.

Numele "Clementia" in diferite limbi ale lumii: "Klementina" (croata, slovena), "Ina" (croata), "Tina" (croata, slovena, macedoniana, italiana), "Klimentina" (macedoniana), "Klementyna" (poloneza), "Clemence", "Clemency" (engleza), "Clémence", "Clementine" (franceza).

Personalitati cu numele de "Clementina":

  • Printesa Clémentine a Belgiei
  • Clémentine Célarié, actrita din Franta
  • Clementine Churchill, Baroneasa Spencer - Churchill, sotia lui Sir Winston Churchill
  • Clementine Ford, actrita americana
  • Clémentine Deliss, custode, cercetator si plublicist, nascuta in Londra din parinti franco-austrieci
  • Clémentine Hélène Dufau, pictorita din Franta
  • Clementina Díaz y de Ovando, scriitoare si cercetatoare mexicana, specializata pe arta si arhitectura din Noua Spanie


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate