Semnificatia numelui Cleopatra

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Cleopatra

Cautarea dumneavoastra: "Cleopatra"Semnificatia prenumelui Cleopatra

1. Cleopatra

Provenit de la numele grecesc "Κλεοπατρα" (Kleopatra), care insemna "gloria tatalui", nume derivat de la cuvintele "kleos" (glorie) si "pater" (tata). Acest nume a fost folosit de reginele Egiptului ale familiei roiale Ptolemeice, inclusiv Cleopatra a VII-a, amanta lui Iulius Ceza si al lui Marcus Antonius. Dupa ce a fost infranta de Imparatul Augustus, aceasta s-a sinucis lasandu-se muscata de o vipera. Tragedia scrisa de Shakespeare, "Antoniu si Cleopatra", este bazata pe aceasta poveste.

Purtatoarea numelui de "Cleopatra" este foarte perseverenta, care se bucura de rutina in care isi face treaba bine si termina ceea ce a inceput. Ii place sa lucreze in felul sau, fara a fi presata de timp, preferand sa rezolve totul pas cu pas. S-ar putea sa devina frustrata atunci cand intervin prea multe schimbari sau intreruperi. Nu apreciaza oamenii care ii impun noi metode sau idei, avand dorinta de a examina fiecare detaliu inainte sa schimbe ceva.

Nu exista prea multe variante ale numelui "Cleopatra" la alte popoare, numele fiind identic in toate limbile. Totusi, exista o varianta folosita de greci si anume "Kleopatra", iar in engleza se mai foloseste varianta prescurtata "Cleo", aceasta din urma fiind tot mai des intalnita si in alte tari.

Personalitati cu numele de "Cleopatra":

  • reginele Egiptului Ptolemeic, toate avand numele de Cleopatra
  • Cleopatra Coleman, actrita australiana
  • Cleopatra Stratan, cantareata din Republica Moldova
  • Cleopatra Tucker, politician din SUA
  • Cleopatra Pantazi, cantareata greaca
  • Cleopatra Broumand Birrenbach, designer si antreprenor de origine persana, stabilita in SUA


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate