Semnificatia numelui Ina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.


Originea numelui Ina

Cautarea dumneavoastra: "Ina"Semnificatia prenumelui Ina

1. Adelina

Derivat din numele Adela. Adela provine din cuvantul german - adal- , adal reprezinta nobil .

2. Adina

Originea este din ebraica si se traduce ca: rafinata,distinsa, delicata .

3. Alina

Se pare ca numele de Alina nu este de provenienta romaneasca asa cum s-a considerat, ci este un nume de botez de origine germanica. Numele poarta o puternica incarcatura nobiliara si este considerat a fi o forma derivata a numelui Adelina. In germanica veche, Alina este derivat din numele Adal care inseamna nobil, iubit, pretios, iar in sanscrita numele inseamna scorpion.

In limba romana, numele Alina este considerat ca provine de la verbul "a alina". Este unul din cele mai populare nume din Romania, majoritatea fetelor botezate cu acest nume sunt strigate Ali, Ina sau Alinuta.

Persoanele care poarta numele de Alina sunt curajoase si autoritare, au un caracter coleric si puternic. Sunt increzatoare in fortele proprii, au vointa de fier si reusesc sa duca la bun sfarsit tot ce isi propun. Totusi, rezultatele nu sunt mereu la inaltimea asteptarilor deoarece se pare ca aceste persoane cu numele de Alina sunt dezordonate, foarte curioase si trec rapid de la un subiect la altul fara sa traga concluziile.

Alina are diferite variante in mai multe limbi ale lumii: in enleza exista variante precum Aleana, Aleene, Aleena, Aline, Alyna, Alyona etc. In franceza, armena, rusa, irlandeza si scotiana se foloseste adesea varianta de Aline, iar germanii folosesc varianta Alinda.

Personalitati cu numele de Alina:

 • Alina Astafei, atleta cu dubla nationalitate (romana si germana), castigatoare a numeroase Campionate Mondiale si Europene
 • Alina Cojocaru, balerina romanca, prim-balerina in Baletul National Englez
 • Alina Dumitru, judoka romanca, campioana olimpica si multipla campioana europeana
 • Alina Somova, balerina rusa, prima-balerina la Baletul Mariinsky din Sankt Petersburg

4. Calin / Calina

Daca trebuie sa ne referim la numele cu o traditie indelungata din onomastica noastra, atunci cu siguranta, in primele randuri, vor fi incadrate la forma de masculin a prenumelui "Calin", precum si cea de feminin , "Calina", nume care inca mai sunt folosite chiar si in contemporaneitate, acum, cand onomastica noastra manifesta o tendinta tot mai puternica de a imprumuta nume din tarile occidentale.

Cea mai plauzibila teorie a provenientei formei masculine "Calin" este cea care demonstreaza existenta numelui slav "Kalin". Totusi, "Calin" este considerat un nume romanesc cu semnificatia de "puternic, frumos". Popularitatea sa a crescut si datorita poemului eminescian "Calin (File din poveste)".

Forma feminina "Calina" este, cu siguranta, un derivat al numelui masculin, dar exista si in limba engleza, mai exact in dialectul irlandez, o forma a prenumelui feminin. Se pare ca britanicii folosesc formele exclusiv feminine de "Kaylyn" sau "Cailin".

Persoanele care poarta numele de "Calin" sau "Calina" au o tendinta spre creativitate, spre expresivitate. Sunt atrase de arta si de frumusete. Au o dorinta arzatoare de a-si folosi abilitatile de lider, isi doresc sa se implice in cat mai multe activitati, dar uneori sunt nechibzuiti in privinta banilor si a energiei depuse.

Prenumele masculin "Calin", fiind de origine exclusiv romaneasca, nu exista variante in alte limbi ale lumii. Forma feminina "Calina", desi nu are vreo legatura cu etimologia britanica, are forme in limba engleza precum "Kalyn", "Kaylynn", "Cailyn" sau "Kailyn".

Personalitati cu numele de "Calin":

 • Calin Alupi, pictor roman
 • Calin Dan, artist, teoretician si custode roman
 • Calin Moldovan, fotbalist roman
 • Calin Popescu-Tariceanu, politician roman, fost Prim-Ministru al Romaniei

Personalitati cu numele de "Calina":

 • Angela Calina, personalitate TV filipineza
 • Kaylin Richardson, fosta skioare americana, a participat la JO de Iarna din 2006 si 2010, s-a retras pe 26 martie 2010
 • Kaylin Anders, scriitoare si designer vestimentar
 • Kaylyn McKenzie Kyle, jucatoare de fotbal din Canada

5. Carina

In greaca, mic si drag .

6. Carol / Carolina

Prenumele sunt de origine germanica si are semnificatia de om, barbat. Carol / Carolina provin de la "Karl", foarte raspandit la popoarele din Centrul si Vestul Europei. "Kar" a fost folosit si pentru a-i denumi pe cei care deveneau maestri la curtea regilor franci. In vocabularul englez, "Carol" provine de la numele "Carolus" si inseamna "cantec" sau "imn".

Persoanele care poarta numele de "Carol" sau "Carolina" sunt emotive si se zbat foarte mult pentru a se face remarcate, admirate, iubite. Au o distinctie naturala si nu prea refuza ceea ce li se cere. Sunt istete si sociabile, corecte si cu un rationament de admirat.

"Carol" in alte limbi ale lumii: "Carlos", "Carlito" (spaniola, catalana, portugheza), "Carlo" (italiana), "Karl", "Carl" (daneza, norvegiana, suedeza, germana), "Kaarle", "Kaarlo", "Karl", "Kalle" (finlandeza), "Charles", "Charley", "Chuck" (engleza), "Karol", "Karel" (slovaca, slovena, poloneza), "Kale" (hawaiana), "Karolis" (lituaniana), "Charles", "Charlot" (franceza), "Karcsi", "Károly" (maghiara), "Siarl" (galeza), "Séarlas" (irlandeza).

"Carolina" in diferite limbi ale lumii: "Charlize" (afrikani), "Carla", " (catalana), "Karla", Karoline", "Carola", "Caroline", "Ina", "Line" (daneza, norvegiana, suedeza, germana), "Karoliina", "Liina" (finlandeza), "Karolina" (macedoniana, lituaniana, maghiara, slovena, slovaca), "Carole", "Caroline", "Charlot", "Line" (franceza).

Personalitati cu numele de "Carol / Carolina":

 • Carolina Östberg, cantareata de opera din Suedia
 • Carolina Klüft, atleta suedeza
 • Carol I si II ai Romaniei, regi ai tarii noastre intre 1881-1914, respectiv 1930-1940
 • Carol Davila, medic roman, initiatorul sistemului medical din Romania

7. Catalin / Catalina / Ecaterina

Provine de la aikaterine, nume grec ce inseamna pur. Dar nu toti expertii sunt de acord. Unii spun ca numele este derivat din cuvantul grec katharos. Altii, ca se trage din numele lui Hecate, zeita greaca a magiei. O alta sursa posibila este katerina, un cuvant grec pentru tortura.

8. Catrina / Caterina

In germana om inarmat. Varianta franceza a numelui german Herman: heri = arma + man = om .

9. Clementina

Provine de la clementia, nume latin ce inseamna plin de mila / milos.

10. Corina

Desi este foarte popular la noi in tara, numele isi are originea in Grecia. Latinizat din numele grecesc "Korinna", acesta fiind derivat din cuvantul "kore" si inseamna "fecioara, domnisoara". In limba latina numele are semnificatia de "sageata". Se presupune ca ar exista si o varianta in celtica veche, numele provenind elementul "kar" si inseamna "prieten". In era moderna numele "Corina" a fost folosit incepand cu secolul al XVII-lea, atunci cand Robert Herrick l-a utilizat in poemul sau "Corinna's going a-Maying".

Persoanele care poarta numele de "Corina" au o abilitate foarte buna in afaceri si un deosebit respect pentru standardele corespunzatoare de conduita si comportament. Stiu sa aprecieze muzica, literatura, arta si filozofie, chiar ar putea fi foarte creative in aceste domenii. Sunt persoane foarte ordonate si constiincioase, avand o dorinta de a face lucrurile asa cum trebuie. Desi au o minte sclipitoare si creativa, exista totusi unele lucruri pe care nu le inteleg in totalitate.

"Corina" in diferite limbi ale lumii: "Corinne", "Corinna", "Corrina", "Corrie", "Corie", "Coreene", "Coreen" (engleza), "Corinna" (germana), "Korina", "Korinna" (greaca), "Corinne" (franceza).

Personalitati cu numele de "Corina":

 • Corina Monica Ciorba (nume de scena "Corina"), cantareata romanca
 • Corina Chiriac, cantareata si prezentatoare TV din Romania
 • Corina Belcea, violonista romanca
 • Corinna Tsopei, model si actrita din Grecia
 • Corinne Calvet, actrita franceza
 • Corinne Griffith, actrita americana
 • Corri English, actrita americana


  Urmatoarele 10>>

Afisare de la 1 la 10 din : 27 rezultate