Semnificatia numelui Silvia

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Silvia

Cautarea dumneavoastra: "Silvia"Semnificatia prenumelui Silvia

1. Silvia

Este un nume latin care are insemnatatea de "din padure". Provenit de la cuvantul latin "silva" care inseamna "lemn, padure". In latina "Silva" mai are si intelesul de "Spirit al padurii". Zeul mitologic al padurii este asociat cu numele de Silvanus.

Rhea Silvia a fost mama lui Romulus si Remus, fondatorii Romei. Acesta a fost si numele unei sfinte din secolul al VI-lea, mama Papei Gregoriu cel Mare. A fost un nume comun in Italia inca din Evul Mediu. Numele a fost introdus in Anglia de catre Shakespeare, care l-a folosit pentru un caracter in piesa lui "Cei doi domni din Verona" (1594).

Persoanele cu numele de "Silvia" au o dorinta de a-si folosi abilitatile de lider si de a avea o independenta personala. Se concentreaza mai mult asupra lucrurilor importante, mari si incearca sa imparta detaliile. Aceste persoane tind sa fie pasionale, intuitive, romantice si au personalitati magnetice. Au personalitati generoase, deschise si umanitare, astfel ca tind sa urmareasca profesii care servesc umanitatii.

Variante ale numelui "Silvia" in diferite limbi ale lumii: "Sylvia" (engleza, germana, suedeza, finlandeza, norvegiana, daneza), "Sílvia" (portugheza, catalana), "Silviya", "Silva" (bulgara, slovena), "Silvija" (croata, slovena), "Sylvi" (finlandeza, norvegiana, suedeza), "Silvie" (ceha), "Sylvie" (franceza), "Szilvia" (maghiara), "Sylwia" (poloneza), "Sølvi" (norvegiana).

Personalitati cu numele de "Silvia":

  • Regina Silvia a Suediei
  • Silvia Marcovici, violonista romanca
  • Silvia Stroescu, gimnasta romanca
  • Sylvia Chang, actrita, producatoare, regizor din Taiwan
  • Silvia Monfort, actrita franceza
  • Sylvia Syms, actrita britanica


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate