Semnificatia numelui Sorin / Sorina

Cea mai rapida cale de a va interpreta numele Etimologie gratuita cu 227 nume. Afla semnificatia numelui tau!

Cauta nume

Originea numelor


Dictionar cu cele mai comune nume in ordine alfabetica.Originea numelui Sorin / Sorina

Cautarea dumneavoastra: "Sorin / Sorina"Semnificatia prenumelui Sorin / Sorina

1. Sorin / Sorina

Este derivat de la cuvantul "soare" si reflecta stralucirea si buna dispozitia pe care persoana care poarta nume le imprastie printre cei din jur. Atat numele de baiat, "Sorin", cat si numele de fata, "Sorina", au o influenta latina si sunt adesea folosite inlimba romana.

Cei care poarta numele de "Sorin" au un interes natural legat de bunastarea omului, dorind adesea sa se implice in acte umanitare. Sunt responsabili si generosi, desi uneori imprastiati si dezorganizati. Orice munca unde este nevoie de efort sistematic si constiincios, sau in care trebuie depusa orice forma de corvoada, va ingrozeste. In munca dumneavoastra cautati o pozitie in care va puteti exprima prin contact cu oamenii sau o pozitie in care puteti da un scop creativitatii sau a talentelor dumneavoastra artistice. Au un caracter placut, multi venind sa le ceara sfaturi.

Persoanele cu numele de "Sorina" tind sa fie ordonate si dedicate, incercand sa isi construiasca viata pe o fundatie solida bazata pe ordine si servicii. Apreciaza adevarul, disciplina si justitia si pot fi foarte temperamentale cu cei care nu sunt la fel. Natura lor practica le ajuta sa isi gestioneze cu maestrie fondurile si sa construiasca cu succes in lumea materiala. Numele sugereaza stabilitate, responsabilitate, ordine, detalii.

Fiind un nume cu origini romanesti, numele "Sorin" nu are variante foarte diferite in alte limbi, dar putem mentiona unele forme precum: "Soren" in tarile scandinave si in Anglia, "Serhan" sau "Shahram" in tarile arabe si "Sherman" sau "Sherwin" in tarile vorbitoare de limba engleza.

Numele "Sorina" are diferite forme in alte limbi ale lumii, desi nu toate au legatura cu radacinile acestui nume: "Soreana", "Soreena", "Sorinah", "Sorine", "Sorinia", "Soriniya", "Sorinna", "Sorinya", "Soryna", "Saranna", "Sarrama", "Saryna", "Serana", "Serina", "Sharina", "Sherina".

Personalitati cu numele de "Sorin":

 • Sorin Antohi, istoric, eseist, jurnalist roman
 • Sorin Chifiriuc, chitarist si vocalist, fost membru al trupelor "Sfinx", "Iris"
 • Sorin Lerescu, compozitor roman
 • Sorin Oprescu, politician roman, fost primar al Bucurestiului
 • Sorin Teodor Popa, matematician romano-american, profesor la UCLA
 • Sorin Ghionea, fotbalist roman
 • Sorin Paraschiv, fotbalist roman

Personalitati cu numele de "Sorina":

 • Sorina-Luminita Placinta, inginer roman
 • Sorina Stefarta, juranlista din Republica Moldova, redactor sef la ziarul "Timpul de dimineata"
 • Alexandra Sorina, actrita din Belarus
 • Silvia-Sorina Munteanu, soprana romanca
 • Sorina, cantareata de muzica manele din Romania


Afisare de la 1 la 1 din : 1 rezultate


loading...